Julia Roberts

Žena jesen: Kako odabrati pravi make up?

Proljeće, ljeto, jesen, zima nisu samo godišnja doba već i nazivi kojima stručnjaci za make up karakteriziraju tipove žena. Doznajte koji ste tip i pravom šminkom naglasite prirodnu ljepotu.


Kako bismo na najbolji način istaknuli našu prirodnu ljepotu trebalo bi se upoznati s bojama lica tre pronaći odgovarajuće proizvode, a o tome koju šminku koristiti odlučuju četiri osnovna elementa: boja tena, kose, očiju i obrva.

Ovi elementi određuju i tip žene koja može biti proljeće, ljeto, jesen ili zima. Kako bi otkrili koji ste vi tip valja detaljno promotriti prirodne kolorite na vašem licu, a to je najbolje učiniti odmah nakon tuširanja, dakle bez odjeće, s kosom potpuno odmaknutom od lica.

Većina žena ima obojenu kosu pa čak i obrve. No i u tom segmentu postoje vrlo jasna pravila je r preporuka je da umjetnom bojom ne smijete previše odstupati od onoga što nam je priroda dala.

No to ne znači da plavuša uvijek mora ostati plavuša, a brineta uvijek biti tamna već da je potrebna detaljna analiza vaše boje kako bi mogli odabrati onu koja će unatoč promjeni istaknuti sve vaše prirodne adute.

ŽENA JESEN

Ženu jesen opisuje smeđa kosa u raznim nijansama i tamne oči, a odgovaraju joj topli tonovi i zemljane nijanse. Ten žene jeseni obično traži toplu podlogu, odnosno boju tekućeg pudera kao što je boja meda ili pak terakota.

Što se sjenila tiče ne možete pogriješiti s toplim smeđim i bakrenim tonovima, a od svijetlih, sjajnih sjenila koja se nanose na početak kapka oku daju volumen vizažist Saša Joković preporučuje nježno ružičastu, bež i zlatnu boju. Izbjegavajte hladne boje kao što je srebrna, ljubičasta, plava i siva.

Žene jesen uglavnom karakterizira nešto tamniji ten uz koji treba odabrati pravo rumenilo koje može sakriti nedostatke i istaknuti prednosti lica. Boje rumenila također su tople i kreću se od nježno narančastih do bakrenih tonova.

No žena jesen može biti i svjetlije puti kao što je Julia Roberts, a uz takvu boju puti se ne smije pretjerivati s bojama već pratiti nježne nijanse kože, ali u istom, toplom tonu.

Ruževi mogu varirati od boje koralja preko brončane i prirodne boje mesa pa sve do ljubičaste.


Komentiraj članak

Komentari