Super trik

Želite li zdravu kosu, bez ovoga više nikada nemojte ići na plažu

Dok vi uživate u kupanju i sunčanju, isto se nikako ne može reći i za vašu kosu. Sunce i more njeni su veliki neprijatelji jer pod njihovim djelovanjem kosa postaje suha, vrhovi lakše pucaju, a ona predivna boja zbog koje ste dva sata sjedili kod frizera poprima čudne nijanse.

To, međutim, ne znači da zbog očuvanja zdravlja kose trebate žrtvovati svoje ljetne gušte na plaži, već uz jedan jednostavan trik cijelu situaciju možete preokrenuti u njenu korist.

Riječ je o spreju za kosu koji ćete vrlo lako napraviti kod kuće - u bočici s raspršivačem pomiješajte jednu četvrtinu svog omiljenog regeneratora za kosu s tri četvrtine obične vode i dobro izmućkajte.

Dobiveni sprej odmah spremite u svoju torbu za plažu te prije svakog ulaska u more njime poprskajte kosu. Vlasi će tako apsorbirati hranjive sastojke i biti zaštićene od isušujućeg djelovanja mora.

Za još bolji rezultat u spomenutu mješavinu dodajte i nekoliko kapljica čistog vitamina e te kosu naprskajte i nakon svakog izlaska iz mora. Ovako ćete je dodatno nahraniti jer će se pod djelovanjem sunca, zahvaljujući toplini, sastojci još bolje apsorbirati, a kosa će vam biti posebno zahvalna.

Komentiraj članak

Komentari