POPULARNI BRAND

ZBOG DUGOVA Franck za 12 milijuna eura prodao Čipi čips

Franck je tvornicu koja proizvodi popularni čips osnovao s Intersnackom, kojem je sada prodao svoj dio kompanije.

Franck je prodao svoj udjel u tvornici čipsa Adria Snack Company nizozemskom Intersnacku te je novcem od te transakcije podmirio dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb. 

Špekulira se da je za udjel kompanija prije svega poznata po proizvodnji kave i čajeva dobila oko 12 milijuna eura, piše Večernji list. 

Novi vlasnik popularnog brenda, Intersnack, inače najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su tvornicu čipsa s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka tvrtka sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice. Franck je bio jedna od tvrtki s najvećom izloženosti regresnim mjenicama u krizi Agrokora.

Tijekom godine sklopio je strateško partnerstvo s trgovačkim lancem Tommy kako bi osigurao likvidnost. Na kraju nagodbe uspio je naplatiti 77 posto ukupnih potraživanja koja je prijavio uz pomoć zaloga nad dionicama Roto Dinamica, ali riječ je o naplati 28 mil. eura od ukupno 37 mil. eura potraživanja. Najveća je prijetnja kompaniji aktiviranje više od 300 milijuna kuna vrijednih regresnih mjenica.

Komentiraj članak

Komentari