Završio u bolnici nakon što je njušio vlastite čarape

Muškarac je hospitaliziran nakon što je predugo mirisao vlastite čarape.

37-godišnji otac (nazvan samo Peng u lokalnim izvještajima) iz kineskog Zhangzhoua počeo je osjećati bol u prsima. Nakon što je otišao u bolnicu, primljen je kao hitan slučaj i poslan je na rentgen kako bi se utvrdio uzrok njegove boli, kao i popratnog kašlja koji je razvio.

Dijagnosticirana mu je gljivična infekcija pluća i zadržan je u bolnici na liječenju, a doktori su utvrdili pomalo neobičan uzrok njegovih problema. Naime, zaključili su kako je njegovo stanje najvjerojatnije uzrokovala navika da miriše svoje čarape nakon što ih je nosio.

Gljivična infekcija koju je razvio na nogama proširila se na njegova pluća kad je mirisao čarape, pri čemu je udisao gljivične spore, prenosi iflscience.com.

 

Sudeći prema izvještajima u lokalnim novinama Fujian Daily, muškarac je rekao doktorima da je postao ovisan o mirisanju čarapa koje bi nosio tijekom dana. Kontinuirano i namjerno njušenje vlastitih čarapa najvjerojatnije je omogućilo da se gljivične spore (mikroskopske biološke čestice koje omogućuju reprodukciju i raspršivanje gljivica) prošire u njegova pluća, gdje su se razvile u gljivičnu infekciju.

"Infekcija se može pripisati i pacijentovom nedostatku odmora kod kuće jer je pazio na dijete, što je dovelo do slabljenja imunološkog sustava", rekao je dr. Mai Zhuanying u bolnici u Zhangzhouu za Fujian Daily.

Peng je zadržan u bolnici na liječenju, no očekuje se da će se potpuno oporaviti.

 

Komentiraj članak

Komentari