Poznati

ZAVRŠILA ISTRAGA: Poznati glumac počinio samoubojstvo

Nakon istrage i toksikoloških testova vlasti okruga Marin u Kaliforniji i službeno su potvrdile da je glumac Robin Williamspočinio samoubojstvo.

63-godišnji Williams, čije je tijelo 11. kolovoza u kući u Tiburonu blizu San Francisca pronašao njegov osobni asistent, umro je od gušenja kao posljedice samoubojstva vješanjem, stoji u priopćenju ureda okruga Marin, što je bio i njihov preliminarni zaključak.

Glumcu su dijagnosticirane rana faza Parkinsonove bolesti i teška depresija, potvrdila je nedugo nakon njegove smrti i supruga Susan Schneider.

Toksikološki test pokazao je da u njegovoj krvi nije bilo alkohola ni droge. Pronađena je dopuštena količina lijekova koje je uzimao u terapeutske svrhe, stoji u priopćenju.

Robin Williams rođen je 21. lipnja 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke.

Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.

Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. Dobro jutro, Vijetname koja ga je lansirala među filmske zvijezde, a prestižu nagradu osvojio je 1997. za ulogu u filmu Dobri Will Hunting.

Komentiraj članak

Komentari