Eko centar Zeleno sunce

Zaustavite devastaciju Šipanske obale

Zbog devastacije obale u Šipanskoj luci Eko centar Zeleno sunce uputio je eko apel inspekcijskim službama Grada, Županije i Republike Hrvatske zbog niza pritužbi koji stižu na njihovu adresu.

Priopćenje Eko centra prenosimo u cijelosti:

Žale nam se i pitaju su kako se ova devastacija obale, u Šipanskoj luci  odnosno pomorskog dobra i plodnog Šipanskog  polja  može dozvoliti? Po fotografijama koje smo dobili putem e -maila od naših sugrađana čini se da je to ogromna devastacija. Pored toga što se uništava obala u Šipanskoj Luci, uništava se plodno šipansko polje iskopom  i šutom sa obližnjeg gradilišta!

Kako zbog Uskrsnih Blagdana nismo stigli obići ovaj ekocid poći ćemo  ovih dana Postirom  put našeg zlatnog Šipana kojeg  Eko-Omblići jako vole jer ima najviše očuvanu  Prirodu i kojeg su zbog kvalitetnog maslinovog ulja prozvali „zlatni“.

Dijelimo zabrinutost  mještana Šipana posebno Luke i pitamo se kako još nisu reagirale komunalne i inspekcijske službe  Grada, Županije te Ministarstva  zaštite okoliša i Ministarstva mora!? Požurite  inspektori, da sutra već ne bude kasno!- poručuju iz Eko centra Zeleno sunce. 

Komentiraj članak

Komentari