Snimke

ZASTRAŠUJUĆE AKTIVNOSTI PJONGJANGA Kim je lagao cijeli svijet, dokaz da Trump nema pojma što radi

Unatoč Trumpovom hvalisanju oko svega što je postigao u pregovorima sa Sjevernom Korejom, radovi raketama i nuklearnom oružju nastavljeni su i nakon singapurskog summita.

CNN javlja da je u posjedu novih satelitskih snimki koje otkrivaju da je Sjeverna Koreja značajno proširila svoju raketnu bazu smještenu u planinskom području u unutrašnjosti zemlje što je još jedan dokaz da diplomatski razgovori s SAD-om nisu napravili gotovo ništa po pitanju zaustavljanja u njegovom naumu da pokrene masovnu proizvodnju i pozicioniranje nuklearnih bojevih glava.

Ove satelitske snimke potvrđuju nastavak aktivnosti u raketnoj bazi koja je, sasvim očito, napredovala otkako su prije pet mjeseci počeli razgovori između Washingtona i Pjongjanga, prenosi net.hr

Nova lokacija

Stručnjaci s Instituta Middlebury u Montereyu tvrde i kako se svega 11 km od ove otprije poznate raketne baze izgradilo novo postrojenje o kojem do sad nisu imali nikakvih saznanja. Ostaje nejasno djeluju li stara baza i novo postrojenje zasebno ili su u nekakvom suodnosu.

“Radovi na prethodno nepoznatoj lokaciji su nastavljeni i nakon singapurskog summita između Trumpa i Kima. Štogod Kim rekao o svojim nastojanjima za denuklearizacijom, očito je da Sjeverna Koreja nastavlja s proizvodnjom nuklearnih bojevih glava”, rekao je Jeffrey Lewis, viši analitičar s Instituta Middlebury.

Novi summit?

Iako su već ranije u sličnim situacijama rekli kako nisu iznenađeni razvojem događaja, američki visoki dužnosnici nisu davali komentare na ova nova saznanja.

“Vrlo pomno motrimo Sjevernu Koreju i nastavljamo s diplomatskim procesom. O obavještajnim poslovima nećemo govoriti”, rekao je za CNN glasnogovornik Pentagona, pukovnik Chris Logan.

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, John Bolton, ranije je ovog tjedna rekao kako bi američki predsjednik smatra da bi trebao održati još jedan summit s Kim Jong-Unom budući da prvi čovjek Sjeverne Koreje još uvijek nije održao svoja obećanja koja je dao na njihovom prvom sastanku.

Izvor: net.hr

Komentiraj članak

Komentari