HRVATSKA

ZAŠTO UPORNO MLATIMO TURISTE? U Splitu napadnuti Francuzi i Britanac koji im je htio pomoći

Kako su mediji danas objavili, a Telegramu je potvrđeno iz PU Splitsko-dalamatinske, jučer je u Splitu napadnuto nekoliko stranaca. Napad se dogodio u ulici Dražanac u centru grada, sinoć oko 23 sata, kada je nekoliko za sada nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

U gužvi je stradao i jedan Britanac koji nije bio dio niti jedne grupe. Naime, iz policije nam kažu da je 61-godišnji državljanin Velike Britanije izašao iz apartmana kako bi provjerio što se događa. Kada je htio pomoći napadnutima, jedan od napadača ga je ošamario. Britancu je potom pozlilo, pa je odveden u bolnicu na pregled, ali odbio je hospitalizaciju.

Policija je razgovarala s 24-godišnjim i 22-godišnjim državljanima Francuske, a obojica su odbila liječničku pomoć. Kriminalističko istraživanje još uvijek traje, kažu nam iz policije.

Dodatne detalje o napadu od svjedokinje doznaje Index. Ona je, tvrdi, s društvom sjedila na terasi kada je vidjela “dečka crne boje kože kako s društvom trči”, a za njima “desetak njih u crnim majicama”. Ovi u crnim majicama vikali su im da su “majmuni” te ih gađali bocama, kazala je svjedokinja za Index.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari