'ZAŠTO MI JE OVO U JELU?' Amerikance zbunjuje začin koji je u Hrvatskoj uobičajen

AMERIKANCE već godinama zbunjuje "uljez" koji pronalaze u hrani iz restorana Chipotle, a zapravo je začin koji nisu znali prepoznati, prenosi Index.hr

Mislili su da se radi o "smeću" koje je slučajno dospjelo u njihov objed, zbog čega su iskazali nezadovoljstvo na Twitteru. Vadili su ga iz hrane i fotografirali, a nakon što se ispostavilo da ih je mnogo njih pronašlo istu stvar u svom jelu, korisnici su čak mislili tužiti restoran zbog "uljeza" u jelu.

Ipak, na njihovo razočaranje, saznali da je riječ o lovorovom listu - začinu koji se koristi diljem svijeta, osobito u našim krajevima.

Ono što Amerikanci nisu znali je da je lovor biljka mediteranskog podrijetla, no ponekad uspijeva i na blagoj kontinentalnoj klimi. To je zimzeleno drvo koje cvjeta u proljeće, a ima snažni miris i gorki okus. Lovrov list se koristi kao začin, ali i kao lijek, zbog svog posebnog sastava, no kako kod njih nije svakodnevna pojava, ne možemo im zamjeriti zbunjenu reakciju.

 

Komentiraj članak

Komentari