Mjere

ZASAD DO TOGA IPAK NIJE DOŠLO BiH ministrica jučer predložila zatvaranje tranzita kroz Neum, jutros se normalno prometuje

Jutros se normalno prometuje preko Neuma do ostatka zemlje.

Naime, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković izjavila je jučer da će danas predložit mjere zatvaranja tranzita kroz Neum. Ona je reagirala na informacije  tome da je na graničnom prelazu Doljani putnicima iz Bosne i Hercegovine onemogućen tranzitni prelazak kroz Republiku Hrvatsku prema Neumu, piše Dubrovački dnevnik.

"Referirajući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet. Naime, mišljenja sam da je nesporna činjenica da Hrvatska kao članica EU mora poštivati zajedničke stavove, ali se ne slažem sa činjenicom da se našim građanima zabrani i tranzit kroz Hrvatsku. Ovo čim prije jer Hrvatska ima mnogo veći broj novozraženih koronavirusom, a značajno manje provodi testiranje", navela je Turković.

Na kraju do toga zasad ipak nije došlo.

Komentiraj članak

Komentari