Po jutru se dan poznaje

Započnite dan vodom i limunom!

Napitak od čiste vode i svježe iscijeđenog limuna predstavlja jedan od najsnažnijih prirodnih pripravaka za buđenje energije. Iako se brojne osobe oslanjaju na pića prepuna kofeina poput kave, stručnjaci tvrde kako kombinacija vode i limuna predstavlja idealan napitak za razbuđivanje.

Limun je na samom vrhu namirnica koje sadrže najviše antioksidansa. Zahvaljujući limunskoj kiselini, on neutralizira toksine i njihovo djelovanje, ubrzava razgradnju masti i poboljšava asimilaciju hranjivih sastojaka. Limun sadrži selen i vitamine C i B, te povećava imunološki sustav i usporava starenje.

Popijte čašu limunade čim se probudite kako biste spriječili zimske bolesti i popravili raspoloženje. Ako je "čista" limunada ipak prekisela za vaš ukus, dodajte joj malo soka od naranče ili meda.

Iako se o prednostima vode na zdravlje organizma govori i piše više no ikada, pravo je vrijeme da se ipak podsjetimo nekoliko osnovnih činjenica.

Voda otapa i transportira hranjive tvari kroz organizam, na određeni način regulira tjelesne funkcije, rad pojedinih organa i organizma u cjelini, eliminira štetne tvari iz organizma te održava tjelesnu temperaturu.

Bez dovoljno tekućine počinjemo osjećati umor i glavobolju, a nedostatak vode posebno je vidljiv na koži. Voda održava našu kožu mekšom, elastičnijom i, prije svega, mlađom, prenosi Ordinacija.hr

Komentiraj članak

Komentari