GOTOVO S OBJAVAMA

Zaokružen lineup ovogodišnjeg Terranea

Treći i posljedni krug objava izvođača započinje Thievery Corporation, Groove Armada i The Jon Spencer Blues Explosion.

Novih 15 imena, čime je lineup i službeno proglašen konačnim, čeka nas nas 7.-10. kolovoza na šibenskom Terraneu. Najzvučnije ime možda i cjelokupnog festivala su legendarni Thievery Corporation. Pioniri i inovatori elektronske glazbe već su 16 godina na glazbenoj sceni, a marljivi dvojac producenata uspio je ukomponirati brojne žanrove poput reggaea, lounge, trip-hop, duba i acid jazza.

Prošlogodišnji ekstatični zagrebački koncert probat će reproducirati The Jon Spencer Blues Explosion u totalno drugačijem festivalskom ambijentu. Ovo će mu biti već 3 nastup pred hrvatskom publikom,a energična kombinacija garažnog rocka sa prljavim blues zvukom i punk stavom neće nikoga ostaviti na mjestu.

Elektronski potpis ostaviti će i Londonski duo Groove Armade, dobro znani dvojac sa respektabilnom listom dance hitova i retro-prizvukom.

Post-rockeri će nakon kultnih Swansa zasigurno dobiti i dodatan poticaj za put Šibenika, dolaskom odličnog 65DaysOfStatic. Izrazito pitka varijanta post-rocka donosi i nešto math-rock aranžmana, a progresije donose i postepeno uvodeći elektronske sekvence i melodije.
Možda i najneobičniji izvođač cijelog festivala je Beardyman, jedan od najjačih beatbox izvođača na sceni. Njegovi nastupi su interesatni jer osim glasa i usnica ne koristi apsolutno nikakve instrumente, dok je u stanju oponašati čitav niz akustičnih instrumenata.

Ostali strani izvođači potvrđeni za ovu godinu su Wild Beasts, We Were Promised Jetpacks, MJ Cole, DâM-Funk, i Yip Deceiver.
Po tradiciji, svaka serija potvrda donosi i dio regionalnih aktera, pa krenimo: Goribor, Cinkuši, Mika Male, Vuneny i Žoambo Žoet Workestrao.

Kao što smo najavljivali, i službeno je potvrđena kamp opcija, i to sa dvostruko većim kapacitetom od prošlogodišnjeg. 4000 karata osigurano je za kampere,a imati će mogućnost obitavanja čak 6 dana(6.-11. kolovoza). Cijena je 200 kn, a prodaja će započeti 13. travnja
Cijene ulaznica u pretprodaji iznose 440 kn, a na samom ulazu cijene će biti 490 kn. Za 6 dana kampiranja kamperi će morati izdvojiti dodatnih 200 kn.Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim (www.eventim.hr),  Dallas shopu  i Šešula baru u Šibeniku te zagrebačkoj publici već dobro poznatim destinacijama glazbenoj knjižari RockMark, klubu Purgeraj i Dirty Old Shopu.
Web stranicu festivala posjetite na www.terraneofestival.com .

Tomislav Jakopović
(www.jakop.org)


Komentiraj članak

Komentari