Nora Fora

Zaklada Nore Šitum uskoro počinje s radom

Za mjesec dana s radom bi trebala početi Zaklada Nore Šitum - djevojčice čija je sudbina dirnula mnoga srca. Prvi projekt Zaklade je gradnja kuće u Zagrebu za smještaj roditelja i djece oboljele od malignih bolesti.

Nalik na kuću u Philadelphiji, u kojoj su Norini roditelji boravili za vrijeme njezina liječenja. "Prvi veliki projekt koji smo već i najavili je izgradnja smještaja za roditelje i djecu oboljelu od malignih bolesti'', rekla je Đana Atanasovska, Norina majka.

Kuća za smještaj trebala bi imati 20 velikih soba s kupaonama, kako bi svaka obitelj imala svoj kutak. Planiraju se i zajedničke prostorije kao što su blagavaona, kuhinja, dnevni boravak, igraonica za djecu i unutar kuće će biti i rehabilitacijski centar, naglasila je Đana.

Novac koji je ostao od Norina liječenja ići će u izgradnju kuće. No, to nije dovoljno, pa je pokrenuta velika svjetska kampanja Beat up cancer.

''U kampanji ćemo kroz glazbenike, sportaše, glumce skupljati tu jednu veliku vojsku mladih ljudi koji žele na bilo kakve načine pomoći'', rekao je osnivač kampanje Saša Maček.

Ne sumnjamo kako će Zaklada pomoći roditeljima čija se djeca bore za život.

Komentiraj članak

Komentari