VERBALNI SUKOB

ZAISKRILO! Veljača napala Stankovića u NU2: Vi ste bijeli muškarac na poziciji moći!

Producentica, scenaristica i aktivistica Jelena Veljača gostovala je u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" nakon prosvjeda "Pravda za djevojčice".

Veljača je bila jedna od organizatorica jučerašnjih prosvjeda koji su se održali zbog slučaja grupnog silovanja kod Zadra i postupanjem pravosuđa u tom slučaju. Pred kraj emisije je došlo i do verbalnog sukoba nje i voditelja emisije Aleksandra Stankovića, piše Index

Stanković ju je pitao zašto si je Salma Hayek dopustila da je Weinstein zlostavlja i zašto je o tome šutjela 14 godina. Voditelj je rekao da mu to ne zvuči uvjerljivo.

"To je izjava koja se često čuje kada se govori o seksualnom nasilju. Nju je proživjela Salma Hayek. Vi sekundarno viktimizirate Salmu Hayek. To bi vam rekla svaka stručnjakinja. To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste bijeli heteroseksualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumijete da muškarci i žene, čak da su na istoj poziciji moći, da nisu ravnopravni. To feminizam pokušava već jako dugo reći. Nije isto da li muškarac ili žena vode 'Nedjeljom u 2'", rekla je Jelena Veljača.

Stankovića je prozvala za diskriminaciju jer je rekao da mu nije jasno zašto bogata i moćna žena ne prijavljuje zlostavljača. 

Započela je burna rasprava koja nije baš završila u miroljubivom tonu. Stanković je uporno preispitivao postupke Selme Hayek, a u jednom trenutku je rekao da on ne bi poput Hayek nastavio raditi sa svojim zlostavljačem, što je razljutilo Veljaču. 

"Vi ne znate kakav je njezin ugovor. Kako možete? Kako možete dovoditi u pitanje odluku žrtve seksualnog nasilja?" rekla je Stankoviću Veljača.

Komentiraj članak

Komentari