U Čitaonici Narodne knjižnice Grad

'ZADOVOLJSTVO JE UNUTARNJI POSAO' Dođite na predavanje Olivere Drutter

Centar za integrativni razvoj Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organizira predavanje Olivere Drutter „Zadovoljstvo je unutarnji posao“ u četvrtak, 28. studenoga 2019. Predavanje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.

Neuroza je najčešći simptom koji većina ljudi osjeti kao nelagodu, odnosno kao strah od izražavanja vlastite istine, smatrajući da takvi kakvi jesu nisu dovoljno dobri i da nemaju pravo na samoizražavanje. Taj stalni unutarnji sukob stvara frustraciju koja se nagomilavanjem pretvara u neurozu koja se u tijelu manifestira kao kronična napetost,tjeskoba, depresija, anksioznost i u konačnici kao panični napad. Potiskivanjem emocija, vlastite istine i prilagodbom okolini, pojedinac stvara obrane koje su mu tijekom odrastanja pomogle da preživi u svijetu odraslih. Međutim, kada i kao odrasla osoba nastavi živjeti po naučenom obrascu ponašanja i dalje živi u strahu od odbacivanja. Taj unutrašnji razdor stvorilo je bol koja se manifestira kao bolest na tjelesnoj razini, emocionalnoj otuđenosti i psihičkom nezadovoljstvu. A upravo je zadovoljstvo ono čemu svi težimo jer ono nam daje osjećaj lakoće, bivanja u tijelu, osjećaj ispunjenosti, sigurnost, osjećaj da smo dobro.

 Na predavanju će biti riječi o nastanku neuroze, njenim manifestacijama na svim razinama (tjelesnim, emocionalnim, psihičkim i duhovnim), o putu samorazvoja i iscjeljivanja kroz metodu praktičara integrativne-tjelesno orijentirane  metode  CIR škole (Centar za integrativni razvoj).

 Predavanje je ujedno i najava početka školovanja prve generacije polaznika u Dubrovniku pri CIR-u. Svi oni koji bi se željeli priključiti programu, zanimaju se za individualni rad ili školovanje, dobrodošli su na predavanje na kojem će dobiti odgovore na sva pitanja.

Komentiraj članak

Komentari