Košarka

Zadar Dogus Basketball tournament se širi i na Zapad

Zadarski euroligaški košarkaški turnir Zadar Dogus Basketball Tournament 2015 dobitnik je ovogodišnje nagrade Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone. Potvrda je ovo uspješne formule tvrtke S Event koja je turnir zamislila i realizirala kao jedinstveni projekt u kojem se nadopunjuju sport, zabava, kultura i turizam.

Nakon dvije godine održavanja Zadar Dogus Basketball Tournament je, priznali su to svi u svijetu košarke, postao najbolji predsezonski turnir u Europi. Velike zasluge za to pripadaju i generalnom sponzoru Dogus Grupi koja je prepoznala vrijednosti i visoke kriterije ovog sportskog događaja.Tri mjeseca po završetku drugog, pripreme u organizaciji trećeg izdanja su u već poodmakloj fazi. Nakon posjeta euroligaškim klubovima i utakmicama u Njemačkoj, Grčkoj i Turskoj te brojnih susreta i sastanaka kristaliziraju se imena sudionika za ZDBT 2016. Među njima bit će onih koji su svojim sudjelovanjem već doprinijeli etabliranju zadarskog euroligaškog turnira, ali i novih imena koji će ga podignuti na još višu razinu.

Zanimanje za turnir je veliko, što potvrđuje i jučerašnji posjet talijanskog novinarskog dvojca Mattea Zaninija i Raffaella Baldininija iz tvrtke Sport & Development Zadru. Riječ je o agenciji kojoj pripadaju košarkaški portali Basketnet i Megabasket, a koji su sa zanimanjem pratili turnir i promovirali Zadar kao iznimnu turističku i košarkašku destinaciju. Stigli su u Zadar po najnovije informacije o turniru i saznali ono što ih je ponajviše zanimalo, a to je činjenica da će jedan talijanski euroligaš sigurno dobiti pozivnicu za ZDBT 2016.

"U ovom trenutku još je rano za otkrivanje svih karata, no izvjesno je kako se turnir, a kako smo i najavili, širi prema zapadnom tržištu. Istovremeno možemo najaviti nove projekte koje ćemo realizirati s već postojećim partnerima. Riječ je o projektima humanitarnog karaktera koji promiču košarku među najmlađima s ciljem njihovog uključivanja i zadržavanja u ovom sportu što je otpočetka vizija S Eventa koju dijelimo s našim partnerima. Mreža naših poslovnih i medijskih partnera se širi. Otvoreni smo za sve one koji se prepoznaju u našim projektima i u njima vide svoj poslovni, marketinški ili sportski interes", izjavila je direktorica tvrtke S Event i predsjednica organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić.

Komentiraj članak

Komentari