OTVORENO PISMO

ZABORAVLJENI VATROGASCI IZ METKOVIĆA: HVALA za neisplaćene božićnice, regres, dar za djecu..

Ogorčeni nebrigom v.d. zapovjednika i općenito stavom države prema njima u ovo blagdansko vrijeme, JVP Metković vatrogasci uputili su otovoreno pismo koje prenosimo u cijelosti.

Obraćamo vam se kako bi vas izvijestili da pripadnici javne vatrogasne postrojbe ni ove godine nisu dobili zakonom i kolektivnim ugovorom zagarantirane božićnice.

Zahvaljujući nesposobnosti trenutnog v.d. zapovjednika i nerazumijevanju i nezainteresiranošću gradske vlasti za rješavanje nakupljenih problema i nezakonitosti u JVP Metković u posljednje 4,5 godina pripadnici JVP Metković nisu pored božićnica dobili ni regrese kao ni darove za djecu za 2017., a za isplate božićnica za 2016. kao i jubilarnih nagrada pristižu sudske presude u korist radnika na koje se zapovjednik JVP uredno žali iako je razvidno da su gore navedena prava regulirana kolektivnim ugovorom i kao takva neosporno nam pripadaju. Uz to smo jedini vatrogasci JVP u našoj Županiji kojima to nije isplaćeno.

Zanima nas kakva smo mi to država kad jedan nesposobni zapovjednik uz nijemo promatranje gradske uprave može na ovaj način nekažnjeno kršiti zakon i osporavati zakonsku isplatu prava vatrogasaca.

Na kraju bi se svakako zahvalili našoj hrvatskoj državi koja je uzdizala vatrogasce kao heroje tijekom prošlog ljeta, u požarima na području Makarske i Splita na kojima smo i sudjelovali.

HVALA za neisplaćene božićnice, regres, dar za djecu, jer kad treba gasiti heroji smo, a kad trebamo ostvariti svoja prava onda smo ničiji.....hvala.


Svoje pravo ostvarit ćemo na sudu uz kamate, sudske i odvjetničke troškove koje će bespotrebno biti potrošena novčana sredstsva.

Vatrogasci Metković

Komentari

Komentiraj članak

Komentari