ZANIMLJIVO

ZABORAVLJENI VATRENI IZNENADIO! Otkrio krucijalnu razliku između Dalića i Čačića

Šok-terapija Zlatka Dalića naglo je probudila Hrvatsku i plasman na SP je osiguran.

Hrvatska nogometna reprezentacija osigruala je plasman na Svjetsku smotru u Rusiji i to puno teže nego što se očekivalo zahvaljujući HNS-u i Čačiću, koji su dvije godine polako srozavali ugled i degradirali igru.

No, šok-terapija Zlatka Dalića naglo je probudila Hrvatsku koja je pobjedom protiv Ukrajine u zadnjem kolu kvalifikacija i pobjedom protiv Grčke u dvjema utakmicama doigravanja ipak osigurala svoje mjesto na Mundijalu.

Dalić je napravio nekoliko rezova, osvježio je taktiku i uveo nove igrače u momčad. Jedan od tih “novih” je i povratnik na poziciju lijevog beka, Ivan Strinić, koji kod Čačića nije uživao preveliko povjerenje.

Iskusni Strinić ovoga ljeta prešao je u Sampdoriju zajedno sa Zapatom iz Napolija, a sada je već uhvatio formu i to se vidjelo na utakmicama reprezentacije. Strinić je protiv Grčke na Maksimiru odigrao sjajno i čak se upisao među asistente.

Strinić je nogometaš u kojeg se najviše sumnjalo od svih reprezentativaca, čak se i Pivarića, koji je zahvalan igrač, ali nije materijal za nacionalnu selekciju, na momente više cijenilo nego Strinića. Evo što on o tome kaže…

“Ako nisam pravi samo me makneš i to je to. Kao što je i bilo. Nema tu puno sentimenta, to je reprezentacija, moraju igrati najbolji i najspremniji”, veli Strinić za Sportske novosti, prenosi dnevno.hr.

Kazao je kako ne zamjera baš ništa Niki Kovaču i Anti Čačiću, koji mu nisu pretjerano vjerovali.

“Oni su u tom trenutku smatrali da je bolje neko drugo rješenje. Kad nemaš utakmica, ako ne igraš u kontinuitetu, ne možeš nikome ništa reći. Kamoli zamjeriti. Napoli je velik klub, nastupa na više fronti, trener me nije vidio kao prvu opciju, nego broj dva, zato nisam imao minutažu kojom bih mogao biti zadovoljan, što je utjecalo na moj status u reprezentaciji. Sad mi je najvažnije da igram, zdrav sam”, kazao je Strinić.

Za Strinića se tvrdilo da je flegmatičan.

“Flegmatičan? Može netko biti flegmatičan, to nije problem. Svatko ima neke svoje karakteristike, nema to veze s nogometom. Kako bih rekao? Može biti čovjek flegmatičan, ali mora uvijek na poslu dati sto posto i da bude iskren u tome svemu. Najvažnije za igrača je da mu trener nađe pravu poziciju i ima povjerenja u njega, a ne je li flegmatičan. To je moje mišljenje”, objasnio je Strinić.

Na koncu, Zlatko Dalić je dokučio kako najbolje iskoristiti Strinića i prekaljeni bek je vraćen u nacionalnu vrstu. I prije Strinića mnogi su reprezentativci izjavili kako se kod Dalića puno više radi na taktici i kako daje detaljne instrukcije.

“Je, je, više se posvećuje pažnje tome. Bio sam s Čačićem na Euru i tada se radilo, ali intenzivnije to sada dolazi do izražaja, malo se studioznije radi i pristupa utakmici. Ne prepušta se ništa slučaju”, objasnio je Strinić.

Komentiraj članak

Komentari