ZA DVA KLJUČNA PROJEKTA ANGAŽIRALI PEDAGOGINJU Hrvatske ceste platit će joj 463 tisuće kuna

Hrvatske ceste dodijelile su dva ugovora za izradu natječajne dokumentacije i provedbu natječaja, vrijednosti 463.125 kuna s PDV-om, tvrtki bez zaposlenih i bez iskustva s cestogradnjom, čija je direktorica Željka Gomuzak Anić – certificirani psihoterapeut. Ista je, doduše, i višegodišnja konzultantica za EU fondove, no jedan od dva projekta na kojima je angažirana uopće se ne sufinancira EU novcem, piše Telegram.

Osim toga, za oba natječaja uopće nije ni angažirana na pisanju dokumentacije za EU natječaj, već isključivo za “savjetovanje i izradu dokumentacije za nabavu za potrebe provođenja javne nabave velike vrijednosti.” Inače, u državnim tvrtkama takvo što je u domeni Odjela za nabavu, a u Hrvatskim cestama postoji jedan takav i to sa 25-ero zaposlenih.

Tvrtku Željke Gomuzak Anić – Snaga ideje d.o.o., koja je osnovana u travnju 2016. godine s 20 tisuća kuna početnog kapitala i koja je do sada imala sveukupno dobit tek nešto višu od 300 tisuća kuna, Hrvatske ceste su krajem prošle godine angažirale za izradu natječajne dokumentacije infrastrukturnih projekata sveukupno vrijednih čak 635 milijuna kuna. Riječ je o natječajima za izgradnju dijela obilaznice Omiša: dionica DC70 – most Cetina – Omiš istok te izgradnji dionice DC403 – čvor Škurinje – luka Rijeka.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari