Ponovo briljirao

Za "Crvenu peronosporu" u Hrvatskoj se vodio građanski, a ne obrambeni rat protiv srpske agresije

Premijer je pokazao 'urbi et orbi' da ne poznaje nedavnu povijest vlastite države za čije bi se interese trebao zalagati.

Premijer Zoran Milanović, koji očito živi u nekom drugom vremenu i prostoru, ponovo je 'briljirao' sa svojim izjavama u kojima je pokazao da nema nikakvog respekta prema žrtvama koji su hrvatski domoljubi dali za domovinu, zbog čega je odmah priopćenjem reagirala i Hvidra.

Naime, Milanović je na subotnjoj sjednici Glavnog odbora SDP a, predstavljajući koalicijsku listu za Europski parlament, povukao je paralelu između Hrvatske i Finske, rekavši da 'Finska nije imala građanski rat', pokazavši time  'urbi et orbi' da ne poznaje nedavnu povijest vlastite države za čije bi se interese trebao zalagati te da njegova izjava o Hrvatskoj kao 'slučajnoj državi' nije bila nimalo slučajna.

Na ovu skandaloznu izjavu premijera odmah  su reagirali iz Hvidre rekavši 'kako je neprihvatljivo da premijer jedne države koja je pretrpjela agresiju tih razmjera, a koju definiciju i činjenicu je prihvatilo i Vijeće Europe, može javno iznijeti takvu tvrdnju te agresiju pretvarati u građanski rat i tako činiti nemjerljivu štetu vlastitom narodu i državi koju predstavlja'.

Čuđenje ovakvom premijerovom  izjavom izrazili su i neke nacionalne tv kuće, pitajući se što za premijera onda znače oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Premijer bi nakon ove usporedbe trebao hrvatskoj javnosti pojasniti  zbog čega je Hrvatska u srpnju 1999. podnijela tužbu protiv Srbije za genocid tijekom rata od 1991. do 1995. godine.

Na raznim internetskim forumima odmah su osuđene Milanovićeve riječi koje su proglašene 'izdajničkim',   a postavilo se i pitanje  'hoće li DORH reagirati s obzirom na činjenicu kako je Hrvatska i ustavom definirana kao država koja je nastala na tekovinama Domovinskog rata?'/Dražen Krajcar/

Komentiraj članak

Komentari