Uoči Uskrsa

WC PAPIR VIŠE NIJE NAJPRODAVANIJI! Evo što sada najviše kupuju Hrvati

Iako će biti bez misa, barem onih s vjernicima u crkvi, Uskrs neće proći bez uobičajenih namirnica

Uskrs je pred vratima! Iako će biti bez misa, barem onih s vjernicima u crkvi, neće proći bez šunke, pisanica i mladog luka. Ima li svih namirnica u trgovačkim lancima- provjerio je RTL Danas i doznao koji je proizvod s trona najprodavanijih zbacio toaletni papir.

Kraljica potrošačke košarice sada je - uskrsna šunka. Delikatesna namirnica naći se na većini stolova ovog, malo drugačijeg, Uskrsa.

Iako su neki građani stvarali kućne zalihe izgleda da nije bila laž tvrdnja da nestašice neće biti.

"Ima svega, hvala Bogu", kažu građani.

Slaže se i Nives Fett, iz odnosa s javnošću u SPAR Hrvatska.

"Kao i svake godine. Ništa se nije promijenilo, police su pune, ima dovoljno proizvoda. To su uglavnom proizvodi naših domaćih proizvođača. Imamo proizvode sa čak preko sto malih farmi, OPG-ova i njihove proizvode smo uključili u našu uskršnju ponudu."

A najmanje, čini se, ima kvasca.

"Ima i kvasca, svega ima dovoljno. To je bio na početku jedan mali problem, ali sad je sve u najboljem redu", uz smijeh je rekla Fett.

U većini trgovačkih lanaca ne može se kupiti veća količina kvasca od nekoliko vrećica. Za makovnjaču i šunku u tijestu - više nego dovoljno.  Kupci, kažu trgovci, rjeđe idu u nabavu nego prije, ali sada kupuju više.

"Ovaj Uskrs je po svemu poseban zbog izvanrednih okolnosti, ali ono što možemo reći je da robe za uskršnju košaricu svakako ima", tvrdi Marina Dijaković, voditeljica sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska.

Iako svega ima, onog najvažnijeg ovog blagdana, nema druženja u širem krugu obitelji. Ali, izolacija se lakše podnosi uz dobru hranu. A među kupcima našlo se i jedno poznato lice.

"Kupujem farbana jajca... To očekuju moja dva sina tako da će to biti u nedjelju, ali bit će nam žao što se nećemo svi moći okupiti, ali bit ćemo na Skypeu, na svim ovim mogućim tehnološkim vragolijama", riječi su nekadašnjeg ministra rada i mirovinskog sustava, Miranda Mrsića.

I to je dobar odabir. Sve da svi pripomognemo da korona brže ode pa da slijedeći blagdan- sva druženja nadoknadimo.

Komentiraj članak

Komentari