POVODOM DANA METKOVIĆA

Vrijedna donacija metkovskom rodilištu

Jučer su, povodom dana grada Metkovića, članovi HNS-a i SDP-a metkovskom rodilištu uručili donaciju u obliku dva uređaja ukupne vrijednosti 5.400,00 kuna.

Radi se o doppleru koji služi za slušanje otkucaja čedinjeg srca preko trbuha majke i aspiratoru koji služi za čišćenje dišnih puteva novorođenčeta. Oba aparata su mobilna i imaju baterije te se mogu koristiti u transportu trudnice, odnosno, u slučaju potrebe, transporta novorođenčeta u veći centar.

 

Inicijativu za donaciju potakle su majke kojima je cilj da metkovsko rodilište bude važan centar opstetricije u županiji, a donacija je ostvarena zahvaljujući prilozima samih članova koji redovito daju svoj doprinos humanitarnim akcijama.

 

Donatore je primila mr.sc. Dženis Jelčić, specijalistica ginekologije i opstetricije, odjelni liječnik rodilišta Metković koja kratko komentirala akciju:

 

- „Ova donacija vrijedan je doprinos i znak prepoznavanja potrebe ulaganja u uvjete u kojima djeca dolaze na svijet, a s ciljem da naše rodilište postane još opremljenije i još spremnije za početak života naših malih neretvana. U svoje te u ime Doma zdravlja Metković zahvalila bih se donatorima, a osobito gospođi Paulini Šiljeg koja je koordinirala ovu akciju.“

 

Na kraju su donatori čestitali Dan Grada osoblju rodilišta, svim majkama i bebama te obećali daljnju suradnju i nove akcije.

 Komentiraj članak

Komentari