Znanost

VRIJEDAN DODATAK SVEUČILIŠTU U DUBROVNIKU: Damir Jugo predstavio knjigu 'Strategije Odnosa s javnošću' (FOTOGALERIJA)

PoznatI društveni komentator i jedan od predstavnika novije generacije hrvatskih PR-ovaca, Damir Jugo, predstavio je danas na Sveučilištu u Dubrovniku svoju knjigu 'Strategije odnosa s javnošću', koja predstavlja sistematičan prikaz ove znanstvene grane koja je, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, u konstantnoj ekspanziji. Jugo je jedan od prvih autora u Hrvatskoj i regiji koji se sustavno bavi strateškim komuniciranjem, područjem na kojem je objavio niz stručnih i znanstvenih radova.

Strateški odnosi s javnošću predstavljaju u svojoj suštini najsloženiji, ali i najučinkovitiji vid komuniciranja jedne organizacije i njezinih javnosti. Objedinjavanje strateškog razmišljanja i razumijevanja poslovnih ciljeva organizacije, usklađivanje komunikacijskih s poslovnim ciljevima te upravljanje pomoću četverofaznog procesa planiranja odnosa s javnošću, složen je process koji zahtijeva znanje, resurse, ali i razumijevanje „dominantne koalicije” koja vodi organizaciju. Knjiga će poslužiti svima, od studenata do PR-ovaca kao vodič kroz strateško planiranje i upravljanje i upravljanje u odnosima s javnošću.

Na predstavljanju knjige  govorili su pročelnik Odjela za komunikologiju doc.dr.sc. Đorđe Obradović, te recenzenti prof.dr.sc.  Pero Maldini i doc.dr.sc. Ivan Tanta.

Komentiraj članak

Komentari