Promidžbeno-preventivna akcija

VOŽNJA POD UTJECAJEM ALKOHOLA JE KOBNA! Dubrovački srednjoškolci isprobali 'pijane naočale' (FOTO)

U organizaciji Postaje prometne policije Dubrovnik danas na platou Pile policajci su održali promidžbeno-preventivnu akciju koja je imala za cilj upoznati građane s posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola. Najveći naglasak stavljen je na edukaciju mladih pa su tako dubrovački srednjoškolci sa svojim profesorima imali priliku razgovarati s policijskim službenicima i isprobati 'pijane naočale' te iz prve ruke saznati kako alkohol djeluje na vozače.

Načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Ante Vuletić naznačio je kako je riječ o redovitoj akciji te da ove godine planiraju niz edukacija.

- Cilj nam je upoznati sugrađane, a prvenstveno mlade vozače s negativnim posljedicama djelovanja alkohola. Prezentirali smo im više naočala koje se razlikuju od stupnja alkoholiziranosti i podijelili edukativne brošure - kazao je načelnik Vuletić poručivši mladim vozačima da savjesno upravljaju vozilom u prometu i striktno se pridržavaju prometnih propisa.

Policijski službenik i voditelj Udruge Sigurnost u prometu Denis Pavela posebno je naglasio kako dubrovačka prometna policija kao prioritet ima suzbijanje vožnje pod utjecajem alkohola. Inače, Pavela je istaknuo kako se u zadnje tri godine trend smanjuje, a cilj im je da jednoga dana broj prometnih nesreća izazvanih pod utjecajem alkohola bude nula.

- Nemojmo zaboraviti da su prometne nesreće izazvane vožnjom pod utjecajem alkohola one s najtežim posljedicama. Dobro je da mlade možemo educirati i jedna smo od rijetkih Postaja prometne policije u Hrvatskoj koja ima "pijane naočale". Važno je doprijeti do pojedinca jer on mora biti odgovoran prema sebi pa će takav biti i prema cijelom društvu - rekao je  Pavela koji je opisao mlade vozače pod utjecajem alkohola:

- Oni su poletni, stvara im se osjećaj sigurnosti da mogu voziti bolje nego ikada, ali u isto vrijeme gube osjećaj odgovornosti pa tada dolazi do teških posljedica - rekao je prometni policajac Denis Pavela.

Komentiraj članak

Komentari