SMOTRA SVEUČILIŠTA

Voditelj Marić o studiranju povijesti u Dubrovniku: Ovaj studij je spoj iskustva i mladosti, pruža znanje o stoljetnoj tradiciji Dubrovnika

Šesta Smotra Sveučilišta u Dubrovniku održala se 16. studenog u prostoru Sveučilišnog Kampusa s početkom u 10 sati. Smotru je svečano otvorio rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum koji je poželio dobrodošlicu svim maturantima, studentima i ostalim prisutnima.

Nakon uvodnih riječi uslijedilo je predstavljanje svih sveučilišnih odjela: Pomorskog odjela, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za akvakulturu, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjela za stručne studije, Odjela za komunikologiju, Odjela za umjetnost i restauraciju te studija Povijest Jadrana i Mediterana. Osim informacija vezanih za studijske programe, maturanti su dobili sve dodatne informacije vezane za studiranje, aktivnosti i mogućnosti nakon završetka studija.

Na Smotri sudjelovali su i studenti koji su mogli s maturantima podijeliti svoja iskustva vezana za studiranje, ali i profesori koji su istakli posebnost ovog Sveučilišta i znanja koje im ono pruža.

„Posebnost ovog studija jest što se u njemu krije više različitih disciplina. Ovaj studij nije samo klasičan studij povijesti već interdisciplinaran studij koji izučava povijest umjetnosti, književnosti, prava, ekonomije i demografije. Ovo je trogodišnji studij, zajednički studij s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu tako da bih rekao da je to jedinstveni spoj mladosti i iskustva, kad kažem mladost mislim na mlade Dubrovačke snage i iskusne profesore sa zagrebačkog sveučilišta. Ovo su samo od nekih navedenih razloga zašto bi se trebali odlučiti za upravo ovaj studij koji bi Vam pružio znanje od stoljetnoj tradiciji Grada Dubrovnika koja je sve popularnija u cijelom svijetu,“ istaknuo je voditelj studija Povijest Jadrana i Mediterana Marinko Marić.

Na održanoj Smotri odazvali su se maturanti srednjih škola s područja Grada Dubrovnika, ali i učenici iz ostalih škola u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Maturanti su pokazali veliki interes  za odabir Sveučilišta u Dubrovniku i istaknuli su kako im je održana Smotra pomogla pri odabiru budućeg zvanja.

Anja Vlašić

Komentiraj članak

Komentari