VLATKA POKOS OTVORENO: 'Hrvatsko društvo je na mnogim razinama primitivno, zatvoreno i izrazito seksističko'

Iako već nekoliko godina uopće ne živi u Hrvatskoj, svako njezino pojavljivanje izaziva veliku pažnju. Vlatka Pokos u Kanadi je ove godine diplomirala s počastima na studiju marketinga i komunikacija. Bila je jedna od najboljih studentica na godini na sveučilištu Sheridan u Torontu, a istovremeno je i radila jer je u Kanadu otišla samo s dva kofera, kako je i sama rekla.

Vrlo oštro priča o hrvatskom društvu i poručuje kako se ne može više zamisliti da ovdje živi, piše 100posto.hr

"Hrvatsko društvo je na mnogim razinama primitivno, zatvoreno i izrazito seksističko stoga u Hrvatskoj nije lako biti emancipirana i samostalna žena. Tome uvelike pomaže korumpirani pravosudni sistem koji je definitivno u službi moćnih i bogatih, uglavnom muškaraca.

Generalno, mislim da je najraširenija diskriminacija po životnoj dobi i vrlo je prisutna u Hrvatskoj gdje se ženu mjeri isključivo po izgledu i životnoj dobi. Osobito u zabavnoj industriji, ali i uopće. Nevjerojatno je u kojoj mjeri su žene izložene vrijeđanju i prozivanju jer su dostigle određenu životnu dob", rekla nam je Pokos, koja će iduće godine navršiti 50 i kaže da se svojih godina nimalo ne srami.

"Imam puno snage, izgledam i osjećam se sjajno i na tome sam beskrajno zahvalna. Zrelost ima puno lijepih strana i nema razloga za strah", objavila je voditeljica.

A iako je doživjela i puno diskriminacije na radnom mjestu, kao i negativnih poruka na društvenim mrežama, to ju, kaže, nikad neće pokolebati.

"Kao što rekoh na početku, takvi komentari me ne mogu niti će me ikada obeshrabriti da učim, rastem i budem najbolja što mogu", rekla nam je Vlatka.

 

Komentiraj članak

Komentari