Konferencija za medije

VLAHUŠIĆ PROZIVA: Orlića ću tužiti zbog laži, Vićan nije hrabar niti dobar čovjek!

Na jutrošnjoj konferenciji za novinare Andro Vlahušić pozdravio je odluku Vrhovnog suda no nije je želio komentirati niti će se, kazao je, na nju žaliti.

- Ona je za mene konačna i završena, kazao je dodavši kako mu je drago što je donesena prije izbora.

Prozvao je Denisa Orlića i Pera Vićana.

- Denisa Orlića ću tužiti privatno zbog laži koje je u iskazima izrekao, a protiv Pera Vićana neću poduzimati nikakve mjere. Ali ako si hrabar onda kažeš nešto. Pero nije hrabar niti dobar čovjek.

Osvrnuo se i na USKOK-ovu istragu u aferi Revelin.

- Drago mi je da se provode istražne radnje i da će ljudi moći govoriti istinu. Svaki akt oko Revelina je potpisan od strane pročelnice i njenog odjela. Revelin je projekt iz Andersonovih bajki koji je ostvaren i donosi velike rezultate, a i sami znate koliko je zabavu u Dubrovniku podigao na razinu.

- Zadnjih petnaestak dana bio sam u dubokim sumnjama baviti se i dalje političkim radom ili ne. Imao sam poprilično dvojbi i spremao sam se odustati. Konzultirao sam se s Vesnom Pusić i ostalima, no nisu me podržali u naumu. Prelomio sam onda jednu odluku i odlučio se ipak kandidirati. Zapitao sam se hoće li itko truditi oko zidina, žičare, gužvi na Pilama. Zadovoljan sam onim što sam napravio. Kad ja odem hoće li itko reći da zidine treba vratiti Gradu? Teško - objasnio je između ostalog Vlahušić zašto je unatoč pravomoćnoj osuđujućoj presudi Vrhovnog suda u aferi Šipan odlučio da neće odustati od svoje ponovne kandidature.

Što se tiče liste za Gradsko vijeće, Vlahušić je najavio kako je dogovorena koalicija HNS-HSS-SDP-HSU, ali moguće je da im se priključi još neka manja stranka.

-
Izlazimo ravnopravno na izbore. Ostaje model da ne gledamo tko pripada kojoj stranci nego se ponašamo ravnopravno.

Vlahušićevi zamjenici će biti Željko Raguž i Tatjana Šimac Bonačić, a oko liste za Gradsko vijeće još uvijek se nisu dogovorili. Ističe kako će nakon istraživanja javnog mnijenja znati donosi li više mjesta zajednička koalicijska lista SDP-HNS-HSS- HSU ili  liste HNS - HSS i SDP - HSU.

Komentiraj članak

Komentari