Odgovor na prozivke

Vlahušić pokušava obmanuti javnost nazivajući Šalju HDZ-ovcem!

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je priopćenje za javnost kojim se očituje u svezi novonastale situacije oko odnosa njega i dogradonačelnika Šalje, te o odnosu SDP-a i HNS-a, kao i odnosima unutrar dubrovačke vladajuće koalicije. Priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

'Niko Šalja svojim je medijskim nastupima potvrdio svoju opredijeljenost za stavove koje obično iznose dužnosnici HDZ-a.

Protivno politici SDP-ovog premijera i ministra,  a u skladu s političkom komunikacijom Tomislava Karamarka i Nikole Dobroslavića, kritizira odustajanje od gradnje Pelješkog mosta, iako je takva gradnja u ovom ekonomskom trenutku od strane hrvatske Vlade proglašena nerealnom.

Time je preuzeo populistički i kritizerski javni diskurs bez imalo odgovornosti za svoje postupke, upravo onakav kakav je tipičan za aktivnosti HDZ-ovih političara.

O tome kako Niku Šalji nedostaje profesionalne odgovornosti govori i njegova izjava da „SDP nije upoznat s projektima i ne može se izboriti za svoje političko djelovanje unutar koalicije“, iako je upravo SDP stranka koja ima predsjednicu Gradskog vijeća, dvoje zamjenika gradonačelnika, najveći broj članova upravnih vijeća i nadzornih odbora gradskih komunalnih poduzeća i ustanova, kao i najveći broj direktora koje po suvlasničkom udjelu imenuje Grad Dubrovnik.

Ako se u takvoj konstelaciji snaga zamjenik Šalja i njegovi eventualni istomišljenici nisu uspjeli izboriti za vlastiti prostor političkog djelovanja kao i za ostvarivanje projekata i politika, na temelju kojih su ih građani izabrali, to u svakom slučaju govori o njihovoj nesposobnosti da ih osmišljavaju i vode, a ne o tom da su im na tom putu stajale vanjske prepreke u vidu drugih koalicijskih partnera.

Kao i do sada, gradska uprava kojoj sam na čelu nastavit će s realizacijom izbornog programa jer se nikad nećemo odreći odgovornog i predanog rada usmjerenog na opće dobro Dubrovnika,' rekao je priopćenjem za javnost Andro Vlahušić i ostao živ.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari