Aktualno

Vlahušić: Odustali smo od naplate 1,9 milijuna kuna Razvoj golfu!

Grad Dubrovnik zaustavio je najavljenu naplatu garancija od 1,95 milijuna kuna od tvrtke Razvoj golfa zbog kršenja ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial na Srđu dok se ne prouči cjelokupna dokumentacija, potvrdio je u četvrtak u Dubrovniku gradonačelnik Andro Vlahušić.

Naime, zbog neispunjavanja obveza iz koncesijskog ugovora, grad Dubrovnik prošlog petka donio je odluku o naplati 1,9 milijuna kuna garancija. Na tu su odluku reagirali iz Razvoj golfa u ponedjeljak, 23. studenoga priopćenjem u kojemu među ostalim navode kako će "biti prisiljeni zatražiti zaštitu pred nadležnim arbitražnim sudištem" te iskoristiti sva ostala pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi zaštitili svoje pravne interese, što će naposljetku zasigurno prouzročiti financijsku štetu gradu Dubrovniku.

Na pitanje da komentira tu situaciju, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je danas kako su iz Razvoj golfa naknadno dostavili produljenje roka bankovnih garancija te kako je u tijeku proučavanje cijele dokumentacije.

''Grad Dubrovnik ima pravo svatko tužiti, ali mi prvenstveno trebamo braniti svoje interese. Prošli smo petak PBZ-u poslali aktivaciju mjenica jer su istjecale i to je bio zadnji dan kad je Razvoj golf trebao napraviti sve ugovorne obaveze. Mi smo u ponedjeljak dobili produljenje garancija neograničeno i dokumentaciju u kojima Razvoj golf s njihove strane pokazuje da su grad i Gradsko vijeće sukrivci zašto nije napravljeno sve ono što piše u ugovoru o koncesiji'', rekao je Vlahušić te dodao kako je u ovom trenutku zaustavljena naplata garancija.

''One su i dalje kod PBZ-a i mogu na naš nalog biti aktivirane i naplaćeno 1,95 milijuna kuna, a trenutno proučavamo svu dokumentaciju. Ne želimo naplatiti nešto ako možda nismo u pravu. Kad donesemo odluku, onda ćemo vidjeti što učiniti s garancijama, naplatiti ih ili povući. Važno je da su sada bankarske garancije naplative na prvi poziv gradonačelnika'', rekao je Vlahušić.

Komentiraj članak

Komentari