Osvrnuo se na Večeru od Kandelore i podizanje kaznene prijave

VLAHUŠIĆ O TERMINALU U GRUŽU 'Lokalni HDZ opetovano želi našteti budućnosti Grada Dubrovnika'

Andro Vlahušić sazvao je konferenciju za medije gdje je upozorio na navodne opetovane pokušaje članova lokalnog HDZ-a da naruše budućnost Grada Dubrovnika poradi 'vlastitih sitnih interesa'

Ovog puta to su, prema njegovim riječima, odlučili napraviti odgađanjem sjednice Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik na temu izgradnje putničkog terminala u Gružu kojeg prema Vlahušićevom mišljenju „očito ne žele vidjeti dovršenog za njegova mandata kao gradonačelnika Dubrovnika“.

Vlahušić je retorički upitao tko je Upravnom vijeću naredio donošenje odluka o neprihvaćanju koncesijskog ugovora.  Maslo je to, kako navodi, lokalnog HDZ-a i članova Upravnog odbora čiju bi ostavku ako je do sjednice došlo mahom zatražio.

„Gradnja putničkog terminala u Gružu je jedan je od najvažnijih projekata  u Dubrovniku u zadnjih deset godina, a bit će i u narednim desetljećima. Ne postoji niti jedan drugi objekt u Dubrovniku koji se može svojom veličinom i sadržajima usporediti s njime“, poručio je gradonačelnik.

Nadalje je ustvrdio kako je projekt podržao sam ministar Oleg Butković za djelovanja prethodne Vlade, no kada je ona postala tehnička njegova poruka bila je jasna – „da se nada kako će Upravno vijeće donositi zakonite odluke“, zaključio je Vlahušić.

Ovom prilikom predstavnicima medija Vlahušić je podijelio primjerak kaznene prijave kojom tereti predsjednika Gradskog vijeća, Mata Frankovića, te navao da je „u procijenjenom  trogodišnjem iznosu od 7.7 milijuna kuna, zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti, kako bi pomogao 'svojim prijateljima u nevolji'“ i to izmjenama i dopunama „Pravilnika o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika“, usvojenima  21. prosinca prošle godine čime su  smanjene mjesečne cijene zakupa javnih površina za ugostiteljske stolove i stolice.

Vlahušić se osvrnuo i na (ne)održavanje Večere od Kandelore koja se već tradicionalno, zadnjih 20 godina, upriličuje uoči Feste Parca:

„Smatram kako je Večera od Kandelore glupi i nepotrebni trošak. Ne mogu sam sebi objasniti da je to nužno i neophodno. Potrošiti oko pola milijuna kuna u vrijeme kad se ne radi Dom umirovljenika u Gružu i 110 stanova za branitelje u Mokošici. Nisam to mogao potpisati“, dodao je Vlahušić.

 

Komentiraj članak

Komentari