Težak ritam utakmica

VK JUG UOČI LIGE PRVAKA: Ispred nas je nekoliko pravih utakmica i poslastica

Povodom početka natjecanja u LEN Ligi prvaka i prve utakmice protiv mađarskog Egera koja je na rasporedu u srijedu organizirana je konferencija za novinare, direktor VK Juga Ognjen Kržić najavio je susret te težak ritam utakmica koje očekuje momčad u prosincu.

- Napokon kreće ono za što smo se pripremali. Eger je u odnosu na lani ostao bez Birosa, Szivosa i Zalankija, ali su došli centar-bek Decker i mladi Kovacs koji igra na lijevoj strani. S njima smo igrali na Final sixu i po mom sudu odigrali svoju najlošiju utakmicu - kazao je Kobešćak.

Kapetan momčadi Marko Bijač, oprezan je, ali i pun optimizma.

- Dosta dobro smo radili od početka priprema, i sad počinje ono pravo. Ispred nas je nekoliko pravih utakmica i poslastica. Sve lakše će biti odraditi uz pomoć publike za koju se nadam da će doći u velikom broju. Eger je zadnjih par godina u vrhu europskog vaterpola. Stranci, tri Srbina i Crnogorac, su im među boljim pojedincima, zatim reprezentativci Hosnyanszky, Harai, prvi centar, okosnica su momčadi. Jaki su individualno i već dugo vremena igraju skupa - kazao je Bijač.

Kobešćak se osvrnuo i na obveze koje Jugaše očekuju do kraja godine.

- Već u četvrtak idemo u Zagreb na turnir Kupa. Ako ne bude ozljeda i bolesti, a što je u ovo vrijeme običaj, onda se nadam kako možemo pokazati sve to što smo trenirali. Istina je da smo u Regionalnoj ligi upisali šest pobjeda, ali zadovoljan sam samo jednom utakmicom. Utakmica s Bresciom je vrhunac ne samo idućeg mjeseca, nego cijele sezone. Stiče se dojam  kako ćemo lagano osvojiti peti trofej, međutim, protivnik je u situaciji kao mi prošle sezone. Odličan momčad, klub, imaju širinu u vodi, a bez imperativa su te imaju vrlo lijepu priliku osvojiti euro trofej i to dobiti prvaka Europe u njegovom bazenu. S obzirom da se igra u Gružu, prednost je na našoj strani, ali čeka nas teška utakmica - zaključio jeKobešćak.

Utakmica  Jug CO - ZF Eger igra se u srijedu u 20.15 sati, a izravan prijenos možete pratiti na programu Arenasport 1.

Komentiraj članak

Komentari