EU izbori

Viktorija Knežević se ponovno politički aktivirala: Ovi izbori su važni, a ovo je samo moj mali doprinos

Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević našla se na listi za EU izbore stranke Pametno. Tako se ona ponovo politički aktivirala, a za Dubrovački dnevnik objasnila je razloge i zbog čega je to učinila.

Inače, Knežević se nalazi na šestom mjestu na listi stranke Pametno.

- Kad smo prošli put išli na EU izbore građani su to doživljavali kao nešto marginalno. Većina nije bila svjesna da su neki izbori za nešto, a oni koji su glasali nisu bilio svjesni što to jest i koji je moguć utjecaj naših zastupnika, vjerujem da će na ovim izborima biti veći i bolji odaziv. A mislim da se i izgradila svijest da su ti izbori vrlo važni.  - rekla je Knežević, inače osnivačica platforme Ocijeni.me, na kojoj se može ocijeniti rad državnih službenika.

- Europa je na prekretnici. Prije svega na prekretnici između one uljuđene, napredne, umjerene, usmjerene na zaštitu ljudskih prava i sloboda te ove druga koja je zatvorena, nacionalistička, odnosno s žestokim nacionalističim tendencijama, koja je klerikalana i koja je zaista usmjerena nazadnjački. Izbori su važni zato. Svakodnevno možemo vidjeti koliko ima malih tema koje su za Hrvatsku jako važne. Recimo, velik broj građana je bio da se intervenira u brodogradnji, ali mi to ne možemo. Zbog čega? Zbog EU politika. Vjerujem da je u navedneom slučaju to dobro, ali želim reći koliko EU politika uvelike utječe na to kakav je naš život i kakva je naša stvarnost. - objasnila je Knežević.

Jasno, činjenica da se Knežević kandidirala izazvat će i određena čuđenja u Dubrovniku.

- Svatko će to interperetirati u skladu sa svojim željama. I u intervjuu za Dubrovački dnevnik rekla sam da smatram da bi u politiku trebao ući onaj tko je to u mogućnosti. Dođu izbori i svi se žalimo da nemamo za koga glasati, a nitko se ne želi uključiti na bilo koji način. Tako dobijemo ono što smo zaslužili. Ovo je moj mali doprinos.  A svatko ima slobodu mišljenja da o tome kaže što hoće. - zaključila je Viktorija Knežević.

Komentiraj članak

Komentari