Kultura

VIDEO: Počeo drugi Opuzen film festival - šarmantna platforma za kulturu i umjetnost

Projekcijom dugometražnog filma redatelja Igora Mirkovića 'Noćni brodovi' u ponedjeljak navečer u Opuzenu je počeo 2. opuzenski filmski festival. Po riječima direktora festivala Augustina Zonjića, između ostalog, u glavnom programu publici će biti prikazan film Dalibora Matanića 'Ćaća', 'Imamo papu' Nannija Morettija i 'Željezna lady' Phyllide Lloyd.

Na drugom izdanju Opuzen film festivala, koji će se održavati do 25. kolovoza na dvije otvorene i jednoj zatvorenoj lokaciji, prikazat će se 70 filmova igranih i dokumentarnih, dugometražnih i kratkometražnih. Bit će održano i nekoliko radionica te koncerata u popratnom programu.

Radovi s likovne i filmske radionice bit će prikazani publici na izložbi u programu zatvaranja festivala.

Po riječima direktora festivala Augustina Zonjića, između ostalog, u glavnom programu publici će biti prikazan film Dalibora Matanića 'Ćaća', 'Imamo papu' Nannija Morettija i 'Željezna lady' Phyllide Lloyd.

U dokumentarnom dijelu programa publika će moći vidjeti kako je izgledala borba za prava studenata u filmu 'Zemlja znanja', potom 'Gabriel' Vlatke Vorkapić te bugarski film 'Tko su te majke?'.

U popratnom filmskom programu publika će imati priliku pogledati španjolski film 'Triptih', nizozemske filmove koji su nominirani za Oskara te hrvatsku igrano-dokumetnarnu selekciju.

 

Komentiraj članak

Komentari