IZBORI 2013.

VIĆAN SE IZJASNIO: Vlahušić zavrjeđuje još jedan mandat, a Andrić ima pravo na još jedan pokušaj

Raspričao se Pero Vićan na današnjoj konferenciji za novinare koju ju je sazvao u Hotelu 'Lero'. Iako na početku dosta neodređeno sa podrškom prema oba preostala kandidata za gradonačelnika, Vićan je ipak rekao ono što je u biti svih najviše zanimalo, a to je da potporu u drugom krugu za gradonačelnika daje kandidatu Andru Vlahušiću.

Ogorčen, kako kaže,  dezinformacijama dubrovačkih novinara Vićan je danas 'jasno i glasno' izrazio svoja stajališta u vezi drugog kruga izbora, u vezi svoga 'poraza' i u vezi novoga gradskog vijeća.

Iako je na početku pressice isticao da DDS što se njega tiče može ostati u oporbi, da se DDS neće priklanjati nikome zbog kompromisa vijećničke većine i da tkogod ih bude tražio može ih naći u baraci,Vićan je zatim ipak pozvao svoje glasače, simpatizere DDS-a da svoj glas daju Andru Vlahušiću.

Kontradiktoran svojoj priči Vićan je kazao:

"Imao sam puno svađa sa Vlahušićem, puno više nego što vi svi ovdje mislite i znate. Smeta me što je zasluge drugih znao pripisivati sebi, dok je sa pogreškama radio obrnuto. Međutim, ne želim se vraćati u prošlost. Vlahušić zavrjeđuje još jedan mandat, a Andrić ima pravo na još jedan pokušaj - kazao je dodajući kako svatko ima prva na dva mandata, pa tako i Vlahušić."

 "Stavit ćemo ga u druge gabarite i ponašanje u odnosu na neke postupke u prošlom mandatu, naglasit ćemo ulogu i značaj gradskog vijeća."

"Mi ne idemo sa nekih špekulacijskih pozicija. Mi u svojoj kampanji nismo rekli nijednu ružnu riječ protiv HDZ-a, nisu ni oni prema nama, ali mi u ovom trenutku imamo respekt, zbog inih razloga, prema Vlahušiću. Nemam se ja kome što zamjerit, mi imamo svoje stavove i oni su jasni."

"Nismo s nikime ništa dogovarali"

 "DDS s nikime  ništa nije dogovorio u smislu stvaranja bilo kakve većine u gradskom vijeću. Nije mi jasno zašto mi se ne vjeruje da nisam postigao nikakav dogovor. Što možeš dogovorit ako ti je kanafa kratka jer 12 nije većina u vijeću. Nisam imao nikakav kontakt ni sa Laburistima, ni sa Srđevcima.  Ako me pitate možemo li mi s nekime drugim napraviti većinu u vijeću, možemo pod uvjetom ako taj drugi ima većinu i ako taj netko želi sa nama. Ne znam mogu li bit jasniji?!", istaknuo je Vićan dodajući kako su izjave 'meni ne treba vijeće' besmislene jer je vijeće značajnije od gradonačelnika za sve one stvari koje se tiču života građana u Gradu.

"A to hoću li ja zbog ovih izjava, kao što sam zbog izjava da će gradska uprava brojiti 99, pa mi zbog toga falilo 39 glasova, biti potpuno izbačen pa nitko nikad neće doći u baraku, pa Hvala Bogu. Ja ću sjedat u vijeću i to je valjda dovoljno  - istaknuo je Vićan nakon čega su novinari dobacili kako je ručak sa Androm neki dan ipak bio produktvan na što je Vićan kazao kako svi novinari skupa sa DDS-om mogu danas na ručak na kojem će pričati do mile volje. - Ja taj objed nisam tajio i to nije bio baš ugodan razgovor. Maltretirao me sa obilaskom gradilišta", našalio se Vićan koji se ujedno i složio s time da Vlahušić u tri i pol godine mandata nije učino aposlutno ništa, već se pokrenuo u zadnjih pola godine te kako u tome ima puno elemenata manipulacije.

Na upit novinara što će se dogoditi u slučaju da Vlahušić bude izabran ali i osuđen (afera Šipan op.a.) Vićan i nije baš najbolje odgovorio kazavši kako ta procedura neće biti tako lako završena, drugim riječima, trajati će dugo, pa tko zna…

Dalje, na upit novinara da li je sukob interesa da Vlahušićev brat Mladen, inače vlasnik građevinske tvrtke VIAM, obavlja dio radova na Ilijinoj glavici, Vićan je kazao da nije to nikakav sukob interesa nego da je to uobičajeni hrvatski problem jer se danas bez 'veze' ne može dobiti posao. A na pitanje od čega su plaćeni ti radovi na Ilijinoj glavici Vićan je kazao kako su plaćeni od kredita HBOR-a te kako je novac razvrstan namjenski… A.P.

Komentiraj članak

Komentari