Astrologija

Veliki ljubavni horoskop za ožujak

Evo kome će proljeće potpuno udariti “u glavu”!

OVAN 

Tijekom ožujka 2019. godine razmišljat ćete o savršenoj ljubavi i srodnoj duši. Ako niste u vezi, puno vremena uložit ćete na nova poznanstva iz raznih okruženja. Nadat ćete se da ćete naći svoju bolju polovicu, svoju srodnu dušu koja će opravdati sva vaša očekivanja, prenosi Atma.

 

Venera (planeta veza Ovna) ulazi u 11. kuću (prijatelja, društvenog života, grupa) i 1. ožujka podržava vas u traženju i komunikaciji. No, sve do 26. ožujka 2019. godine Venera je u Vodenjaku i ne donosi rasplamsavanje strasti, nego više ohrabruje platonske veze, prijateljstva i najviše od svega, veze koje ne uključuju bilo kakvu obavezu.

Preko interneta bi mogli upoznati najviše osoba. Druga mjesta na kojima bi mogli upoznati puno osoba su humanitarna događanja.

Ovaj tranzit Venere povoljan je i za parove koji do sada nisu imali vremena za druženja s prijateljima i poznanicima. Zabave i druženja s dragim osobama udaljit će vas od monotonije svakodnevice.

Sunce ulazi u Ovna 20. ožujka 2019. godine i donosi žeđ za životom i za zabavom, pojačava vašu moć zavođenja i potrebu za romantičnim doživljajima, zato što vlada kućom ljubavi Ovna.

U periodu od 13. do 15. ožujka 2019. godine Sunce pravi kvadrat s Jupiterom i zato je to manje povoljan period za ljubav. Tada bi moglo doći do stvaranja iluzija, lažnih nada i do samozavaravanja kada se radi o ljubavima na daljinu.

Nepovoljan je i period između 19. i 23. ožujka 2019. godine, kada Venera pravi kvadrat s Marsom (vladarem Ovna).
BIK

Merkur (planeta ljubavi Bika) je retrogradan od 5. do 28. ožujka 2019. godine, u vašoj 11. kući (prijatelja, društvenog života, grupa, planova za budućnost). U ovom periodu razmislite o budućnosti vaše veze, odnosa ili o tome kako vidite ljubav i kako se vi ponašate. Tražite tamo gdje se ljubav pretvorila u prijateljstvo (i obrnuto), umjesto da započnete nešto novo. Može se dogoditi da se stara ljubav vrati u vaš život, pod velom prijateljstva i da nađe ponovno put koji vodi do vašeg srca.

Mars se vraća u Bika 6. ožujka 2019. godine. Taj tranzit označava period od sedam godina napretka za Bikove. Željet ćete više slobode kretanja i neovisnosti, a to može utjecati na život u dvoje. Većina Bikova koji su sami neće žuriti u duge veze. Oni koji su u vezi neće žuriti u brak.

Tijekom ožujka ozbiljnije razmislite o tome što točno želite od ljubavnog života kako se kasnije ne bi našli u napetim i nezgodnim situacijama. Potencijalnim partnerima mogli bi slati nejasne signale ili djelovati kao da ste spremni prevariti osobu s kojom ste u vezi ili braku, a sve zbog flerta tu i tamo.BLIZANCI 

Vaš ljubavni život u sjeni je profesionalnog života tijekom ožujka 2019. godine. Voljena osoba dosta će se žaliti zbog toga, posebno u periodu između 13. i 17. ožujka. Venera, planet ljubavi Blizanaca, nalazi se u 9. kući Blizanaca (inozemstvo, više obrazovanje, putovanja, uvjerenja, apstraktno razmišljanje i nove perspektive), do 26. ožujka. Uslijed ovakvih okolnosti ožujak bi mogao biti mjesec pomaka prema novim horizontima u vašem ljubavnom životu. Možda ćete tražiti dublje značenje u ljubavi ili promijeniti stavove. Ako niste u vezi, možda nađete ljubav u inozemstvu ili uđete u vezu s nekim tko je drugačije vjere ili kulture. Mogli bi nekog upoznati kroz putovanje, studij, zatim u hodniku suda ili u uredu odvjetnika.

S druge strane, tranzit Venere može se iskoristiti konstruktivno, veza se može produbiti ili bi u vezi mogli otkriti i prijateljstvo. Između 19. i 23. ožujka 2019. godine, ne bi trebali slušati savjete prijatelja kada se radi o vašim postupcima i odlukama u ljubavnom životu. Ako postoje stare tajne, nastavak donosi nevolje, čak bi to moglo udaljiti voljenu osobu.

 

RAK

Za neke Rakove ljubavni život tijekom ožujka 2019. godine može postati teret. Ne možete dati prednost romantičnim iluzijama naspram stvarnosti, koliko god to željeli. Neki Rakovi mogli bi biti razočarani, čak i s dobrim stvarima koje uđu u život para, samo zato što ne zadovoljavaju očekivanja koja imaju. Dnevno sanjarenje samo privremeno stvara ugodu, dok konkretne stvari ne odvuku vam pažnju. Voljena osoba može odigrati važnu ulogu u ovome i potaknuti vas na neki način da dođete do trenutka spoznaje i buđenja upravo onda kada ste u najdubljem sanjarenju.

Vaša 8. kuća (intimnost) je aktivirana od strane Marsa (između 1. i 26. ožujka 2019. godine) i Venere, planete koja voli dublje teme, onu vrstu komunikacije koja vas jače povezuje, stvaranje ili pojačavanje obostranog povjerenja, razrješavanje pitanja koja vode u posesivnost, ljubomoru i sumnje koje su manje ili više opravdane. Za dobrobit vaše veze ili braka, bilo bi dobro da poštujete slobodu kretanja voljene osobe.

U zadnjem tjednu ožujka 2019. godine neka nerazriješena pitanja u ljubavnom životu mogu isplivati na površinu. Ovaj puta dajte sve od sebe da to raščistite. Za neke Rakove to se odnosi na ovisnost o partneru ili zloupotrebu moći nad drugima.
LAV 

Uran (vladar kuće partnerstva i braka) se vraća 6. ožujka 2019. godine u kuću karijere i društveno – profesionalnog statusa. Ako ste sami, ljubav možete naći u poslovnom okruženju ili kroz poslovna događanja. Može se dogoditi da se zaljubite u popularnu i poznatu osobu. Ljubavne priče mogu se pokrenuti iznenada, ali isto tako naglo mogu i završiti ili mogu biti nestabilne. Nije nemoguće da se neki Lavovi odluče za brak iz koristi, ako je brak ono što im može donijeti bolji ugled i bolji društveni status.

Do 26. ožujka 2019. godine Lavovi će imati blagodati od prisustva Venere u kući partnerstva i braka. To je dobro za komunikaciju para, za razrješavanje zajedničkih pitanja i interesa i kristalizaciju zajedničkih dugoročnih projekata vezano za zajednički život.

Od 13. do 17. ožujka 2019. godine napetiji je period, jer Jupiter (vladar kuće ljubavi Lava) prvi napet aspekt sa Suncem (vladarem Lava) i s Merkurom. Neki Lavovi napravit će krive korake, može se raditi o tome da se predstavljaju pametnijima, ali ne samo to, pokušat će požuriti situaciju kako bi sve išlo u željenom smjeru – možda prema krevetu. Savjetujemo da budete strpljivi i taktični kada je potrebno, jer je retrogradan Merkur većinu mjeseca prisutan u kući intimnosti Lava.

 

DJEVICA 

Nećete se dosađivati u ljubavnom životu tijekom ožujka 2019. godine. Pripremite se, mogli bi se suočiti s komunikacijskim problemima. Merkur (vladar Djevice) je retrogradan u periodu od 5. do 28. ožujka 2019. godine, u vašoj 7. kući (partnerski odnosi, brak). Razmislite o odnosu u kojem ste ili o svom ponašanju, radije nego da donosite odluke o raskidu ili o ulasku u novu vezu. Ako ste u stabilnom odnosu, razmišljat ćete nanovo o nekim dugoročnim planovima. Moguće su poteškoće u izražavanju ili napetost, a to može stvoriti probleme. Možda je bolje pustiti da stvari same sjednu na svoje mjesto.

U 7. kući Djevice nalazi se i Sunce (do 20. ožujka 2019. godine) i Neptun, koji je u konjunkciji s retrogradnim Merkurom između 22. i 24. ožujka 2019. godine. Idealiziranje i iluzije mogu doseći vrhunac, a može se raditi i o samozavaravanju. U 7. kući Djevice, 6. ožujka, imamo Mlad Mjesec koji ohrabruje kada se radi o traženju novog načina i pristupa, te stvaranju novih namjera u odnosima. Ipak, dobri rezultati mogu se očekivati onda kada se promjene vlastiti stavovi i očekivanja.

VAGA 

U periodu ste uzbuđenja i strasti. Tražit ćete zabavu i avanture na neočekivanim mjestima i u neočekivanim trenucima. Venera (planeta koja vlada Vagom, ali i 8. kućom Vage, kućom intimnosti) je u vašoj kući ljubavi do 26. ožujka 2019. godine. Vladar te kuće, Uran, započinje putovanje kroz vašu 8. kuću 6. ožujka. Venera i Uran podržavaju jedno drugo i čine vaš seksualni život dinamičnim. Bude u vama želju za osvajanjem i ponovnim pridobivanjem srca voljene osobe, ako ste u braku.

Ako niste u vezi, imate podršku Venere kod sklapanja prijateljstva i upoznavanja novih ljudi, jer upravo je to put na kojem predivna ljubavna priča može početi. Podršku imate i od Sunca iz kuće partnerstva Vage, od 20. ožujka 2019. godine. Sjajne su prilike za upoznavanje dragih ljudi s ozbiljnim namjerama.

Pod utjecajem Urana vaš seksualni život postaje intenzivan, ali shvatit ćete brzo da slaganje pod plahtom nije dovoljno za vezu na duge staze kakvu priželjkujete i da je potrebna puno dublja povezanost. Za parove ovo je vrijeme priznanja i otvorene rasprave kako bi ostvarili veće povjerenje i veću bliskost.

Teži period u ljubavnom životu je od 19. do 23. ožujka 2019. godine. Tada su Venera i Mars u sukobu, iz fiksnih znakova. Može doći do posesivnosti, ljubomore i potrebe da nametnete svoju volju, te da sve mora biti po vašim mjerilima.
ŠKORPION 

S povratkom Urana u vašu kuću partnerstva i braka vaš ljubavni život se može poljuljati. Sada imate potrebne uvijete za pokretanje konstruktivnih promjena i za otpuštanje starih obrazaca (dobivenih u djetinjstvu) koji utječu nepovoljno na vaš ljubavni život. Za neke Škorpione ovo može značiti miješanje roditelja u njihov ljubavni život – što će donijeti niz promjena i nemira.

Vaša 5. kuća (ljubav, flertovi, afere) je aktivirana ovaj mjesec. Među planetima koje ju aktiviraju je i retrogradni Merkur, u periodu između 5. i 28. ožujka 2019. godine. Snažne strasti i slijepa zaljubljenost mogu donijeti vrlo komplicirane situacije. Porivi su snažni. Imajte na umu da je plodnost ovaj mjesec veća nego inače.

Mlad Mjesec 6. ožujka 2019. godine, također aktivira ovo polje života Škorpiona i imat ćete potrebu za ulazak u novu vezu ili za obnovu nečeg u ljubavnom životu. Trebate biti strpljivi, jer bi mogli donijeti krive zaključke o situacijama u koje ulazite i o ljudima koji vas privuku. Merkur vlada i kućom intimnosti Škorpiona, pa može doći do problema u komunikaciji parova, posebno ako ima nerazriješenih pitanja. U nekim slučajevima problem nastaje zbog sumnje na nevjeru partnera, ali situacija se neće razjasniti bez komunikacije ljubavi.

Nakon 26. ožujka 2019. godine Venera podržava vaš ljubavni život, kada kreće kroz vašu 5. kuću. Tada su dobri izgledi za one koji nisu u vezi. Mogli bi naći nekog s ozbiljnim namjerama. U stabilnim vezama situacija polako postaje stabilna i harmonična.

 

STRIJELAC 

Merkur, planeta koja vlada kućom partnerstva Strijelca, je retrogradan i u 4. kući Strijelca (dom, obitelj, temelji emocija, prošlost) većim dijelom ožujka 2019. godine. Mogli bi reći da ćete tijekom ožujka biti više introvertni i posvećeni meditacijama. Bit ćete željni odmora i nećete željeti pustiti nikog u svoj privatni prostor.

Ako ste u braku, osjećat ćete se bolje u društvu voljene osobe i imat ćete potrebu ustabiliti kućne navike. Nakon strastvenog prošlog mjeseca, većina Strijelaca trebat će odmor od flertova. Čak iako ste započeli vezu, željet ćete pauzu ili prekid. To će, naravno, izazvati sumnje ili će se voljena osoba žaliti i prigovarati. Razgovori o osjećajima teže će ići. Potrudite se i objasnite voljenoj osobi kako se osjećate ili ju uvjerite da je među vama sve u redu. Neki Strijelci razmišljat će o mogućnosti zajedničkog života.

JARAC 

U kući ljubavi Jarca Marsu se pridružuje Uran 6. ožujka 2019. godine i potiče potrebu za flertovima, promjenom, rastjerivanjem monotonije i rutine i nadvladavanjem određenih ograničenja i straha. Mnogi Jarčevi, u braku ili oni koji nisu u vezi imat će potrebu za potvrdama kada se radi o snazi zavođenja, pa bi mogli još više flertovati. Najsramežljiviji će biti inspirirani da otvoreno izraze ljubav i pokažu pažnju voljenoj osobi ili da priznaju svoje namjere i osjećaje osobi s kojom žele ući u vezu.

Planove koje ste u studenom prošle godine stavili po strani sada možete nastaviti graditi, jer ćete naći neočekivani način da ih ostvarite.

Ako ste u stabilnoj vezi, komunikacija će vam biti jako važna tijekom ožujka 2019. godine.

S Mladim Mjesecom 6. ožujka, naći ćete novi način kako poslati poruku do srca voljene osobe, kako joj reći svoje namjere i želje, a da voljena osoba u potpunosti shvati ono što želite reći.

Retrogradan Merkur mogao bi donijeti poteškoće. Savjetujemo da obostrano otvoreno razgovarate o pogledima na život ili o svakodnevnim obavezama i rutinskim poslovima. Nemojte se suzdržavati i kažite ono što mislite.
VODENJAK 

U ljubavnom životu tijekom ožujka 2019. godine materijalna strana postaje značajna, ako ne i opterećavajuća. Kod starijih parova rasprave mogu postati beskrajne i sve se može činiti zbunjujuće i nejasno, umjesto da se stvari raščiste.

Merkur (vladar kuće ljubavi Vodenjaka) je retrogradan između 5. i 28. ožujka 2019. godine, ali to može biti povoljan period za analiziranje situacije i obostranih potrošačkih navika. Troškovi povezani s obitelji, domom, investicijama, nekretninom, kreditom ili pozajmicom mogu stvoriti nepremostivi jaz između vas i voljene osobe. Bilo bi mudro odgoditi veće kupovine za sljedeći mjesec, a u međuvremenu razgledati stvari na više mjesta s voljenom osobom.

Neki Vodenjaci koji traže avanturu ili čak dugoročnu vezu mogu imati sumnje u vlastitu vrijednost. Odavde do kupovine nečije pažnje ili srca samo je jedan korak – krivi korak. Upoznajte nove ljude, flertujte, ali pazite kako upravljate svojim novcem. Ako ste usamljeni, uživajte u društvu prijatelja umjesto da kupujete vezu.

 

RIBE 

Vaš ljubavni život je pomalo zbunjujući, teško ćete razumjeti što voljena osoba želi ili kako da dođete do zlatne sredine. Merkur, planeta koja vlada kućom partnerstva Riba, je retrogradan između 5. i 28. ožujka 2019. godine i nalazi se upravo u Ribama. U određenom trenutku može postati nejasno kakve su želje i očekivanja ili čije su.

Unatoč tome, ožujak 2019. godine, je dobar za povratak ljubavnim željama koje se do sada nisu ostvarile i za razgovore koje ste vodili, ali nisu donijeli konstruktivne zaključke tada. Obdareni ste senzitivnošću i sada to pokažite, kao i svoju toplinu, razumijevanje, suosjećanje i lijepe riječi kako bi se uvukli pod kožu voljene osobe. Slušajte što vam voljena osoba govori.

Ribe koje su u neslužbenoj i stabilnoj vezi razmišljat će o ulasku u bračne vode. Većina vas se boji odbijanja i mogli bi oklijevati s prošnjom. Ako uzmemo u obzir da je Merkur retrogradan, mogli bi izvaditi diskretne ljubavne antene.

Mlad Mjesec 6. ožujka 2019. godine u Ribama povoljan je za obnovu i za preuzimanje inicijative, bez obzira na to jeste li u braku ili u vezi. Ako niste u vezi i tražite ljubav, pripazite s novim poznanstvima. Ne želite da vam netko daje uzaludne nade.

Izvor: tarot-horoskop

Prenijela: Atma

Komentiraj članak

Komentari