Crna kronika

VELIKA TRAGEDIJA: Otac se utopio, a djevojka noć provela na stijenama

F. R. (49) i njegova kći M. R. (17) uputili su se kanuima s otoka Prvića prema Lukovu kod Senja. Uhvatila ih je bura, koja je prevrnula njihova plovila. Djevojka se uspjela spasiti.

Mirno ljetovanje oca i kćeri pretvorilo se u pakao. Slovenac (49) i njegova kći (17), unatoč buri koja posljednjih nekoliko dana puše na sjevernome Jadranu, otisnuli su se kanuima u četvrtak poslijepodne na uzburkano more, piše Večernji list.

Otac F. R. i kći M. R. iz Ljubljane navodno su ljetovali u okolici Senja, a kanuima su krenuli s otoka Prvića prema mjestu Lukovo nedaleko od Senja. Zahvatila ih je jaka bura, a snažni valovi prevrnuli su njihove kanue. Sedamnaestogodišnjakinja se uspjela othrvati valovima te se uspela na svoj kanu. Dok se borila s valovima, izgubila je svaki kontakt s ocem. Nekako je doplovila do Golog otoka gdje je na stijenama provela cijelu noć. Ujutro se uputila prema unutrašnjosti otoka i iz prve trgovine na koju je naišla pozvala pomoć. Iz Ministarstva pomorstva kažu da je djevojka bila “u stanju šoka te je zadobila nekoliko ogrebotina”. Odmah, u petak oko 13.30 sati, krenula je opsežna potraga u kojoj je angažiran zrakoplov Obalne straže, nekoliko plovila policije i Lučke kapetanije te jedan trajekt.

Zrakoplov Obalne straže za dva sata uočio je kajak u uvali na sjevernoj strani otoka Sveti Grgur. Nešto kasnije pronađeno je i tijelo slovenskog turista. Supruga poginulog Slovenca istu noć doputovala je iz Ljubljane kako bi bila uz svoju kćer.

Komentiraj članak

Komentari