Dubrovnik

VEKSELBERG RUŠI BELVEDER: Evo kakvi su planovi za dalje!

Nakon nedavne prodaje hotela Belvedere na javnoj dražbi za 12,18 milijuna eura, ulagač u taj dubrovački hotel, ruski milijarder Viktor Vekselberg, kako nam je potvrđeno, priprema i ulaganje od 180 milijuna eura. Tako će nakon 20 godina napokon zaživjeti taj devastirani objekt, koji će se rušiti i gradnja početi od temelja.

Najavljuje se gradnja turističkog kompleksa koji će se prostirati na 45 tisuća četvornih metara, a plan je gradnja hotela najviše kategorije i pratećih sadržaja te koncertne dvorane s pogledom na Dubrovnik. Inače, i sam Belvedere smješten je na poziciji iz koje se vidi stara gradska jezgra Dubrovnika i otok Lokrum. Prije gradnje koja bi, kako nam je rečeno, mogla početi već krajem ove ili početkom sljedeće godine, investitor će u suradnji s lokalnom zajednicom raspisati natječaj za najbolje arhitektonsko rješenje, a potom najvjerojatnije dovesti i neko od zvučnih brendova iz hotelske industrije.

Okolica Dubrovnika u posljednje se vrijeme pretvara u gradilište na nizu destinacija – uz Belvedere počinje i obnova hotela Orlando i Mlini tvrtke HUP Anđelka Leke, zatim hotela President grupacije Valamar, a uskoro bi investicija trebala krenuti i u Kuparima, za koji je interes pokazalo šest potencijalnih investitora...
Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari