SALOČA OD ZRCALA

VEČER INSTRUMENTALNE JAZZ GLAZBE Kvartet Ivana Bonačića

Kvartet dubrovačkog saksofonista i flautista Ivana Bonačića nastupit će u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, 3. siječnja 2018. u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Na repertoaru će se naći autorske skladbe s debitantskog albuma Kraken koji je objavljen 15. prosinca ove godine za izdavačku kuću Geenger Records. 

S Bonačićem na albumu surađuju i renomirani glazbenici: Pippo Corvino (Filip Gavranović - gitara), Adriano Bernobić  (bubnjevi) te klavijaturist i orguljaš Viktor Lipić. 

Ivan Bonačić svojim talentom, trudom i znanjem već godinama upotpunjuje društvenu, kulturnu i turističku ponudu Grada. Nakon završene Umjetničke škole "Luka Sorkočević" biva prvi saksofonist u Dubrovniku koji je maturirao saksofon.

Nakon toga, odlazi u  Austriju, gdje u Grazu upisuje Univerzitet za glazbu i primijenjenu umjetnost. Godine 2014. diplomira saksofon, smjer jazz u klasi profesora Karlheinza Miklina.

U proteklih osam godina, Bonačić je organizirao 16 autorskih koncerata na kojima su sudjelovali brojni renomirani glazbenici iz cijelog svijeta. 

Bonačićeva koncertna promocija obogatit će program Dubrovačkog zimskog festivala te u suradnji s Udrugom mladih Orlando, Dubrovačkim knjižnicama i Gradom Dubrovnikom  prirediti jedinstvenu večer instrumentalne jazz glazbe.

Komentiraj članak

Komentari