Nutricionizam

VAŽAN OBROK Evo koja nuspojava prati one koji preskaču doručak

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u danu. On nas budi na najbolji mogući način, pogotovo ako je satkan od prave mjere zdravih nutrijenata.

To je ono što i vrapci na grani znaju, ali ne znaju oni koji tvrde kako ujutro "nema boga da nešto stave u usta".

Takvi još ne znaju da se na doručak, obilan pogotovo, onakav kakav treba biti, također treba priviknuti i naučiti. Tako da i vi možete polagano uvoditi tu naviku te malo pomalo početi jesti, čim ustanete.

To je ono što je zdravo, a čini se i "ugodno", jer je nedavno otkriveno kako nedoručkovanje može donijeti jednu ne baš ugodnu nuspojavu.Loš zadah

Prema nedavnim pisanjima medija, ljudi koji ne doručkuju često u ustima znaju zadržati previše bakterija, zbog kojih im jako smrdi iz usta.

Kad bi jeli, hrana bi pokupila bakterije i tako isprala usta od njih.

O tome se nedavno očitovao i stručnjak, doktor Mervyn Druian iz Londonskog centra za estetsku stomatologiju, koji je potvrdio da je preskakanje doručka nezdrava i "prljava" navika jer usta ostavlja dugo suhima i ljepljivima, zbog viška bakterija, što čini savršenu okolinu za njihovo razmnožavanje, a nema ni dotoka svježe sline koja će ih lakše ispirati. 

Doduše, ako ćete ujutro odabrati neki slatki doručak, žitarice s dosta šećera, tad neće učiniti mnogo jer su šećeri također idealni za razmnožavanje bakterija.

Ali ako patite od lošeg zadaha svakako se potrudite ujutro doručkovati, a idealno bi bilo početi barem s vodom i voćkom. Potom dodati barem malo sjemenki pa kasnije pojačajte dozu svega. 

Tako ćete s doručkom ubiti dva problema - loš zadah i loš režim prehrane.

Izvor: Index

Komentiraj članak

Komentari