Materijalna šteta neutvrđena

VARAO NA RAČUNIMA Direktor kazneno prijavljen

Na opisani su način osumnjičene osobe povrijedile dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa, piše Poslovni dnevnik.

'Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muškarca starosti 40, 41, 34 i 33 godina te nad 40-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.
 
Naime, sumnja se da je 40-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva iz Zagreba u vremenskom periodu od 2006. godine pa do srpnja 2018. godine, putem 40-godišnje voditeljice trgovine, a uz znanje 41-godišnjeg zamjenika direktora, 34-godišnjeg voditelja prodaje te 33-godišnjeg zamjenika poslovođe u trgovini, davao upute zaposlenicima u maloprodajnim trgovinama u trgovačkim centrima na području Zagreba da prilikom prodaje odjeće kupcima ne izdaju račune ili da izdane račune nakon izdavanja storniraju, piše Poslovni dnevnik.

Nadalje, s tako prodanih odjevnih artikala zaposlenici su morali uklanjati bar kodove koje bi pohranili u trgovini dok su novac uzimali iz blagajne i bar kodove stavljali u sefove u  trgovinama.

Prilikom završnih sniženja odjevnih artikala zaposlenici su na blagajnama skenirali te iste bar kodove i u blagajnu polagali novčane iznose izražene na završnim sniženjima dok su preostale novčane iznose, koji su odgovarali razlici između cijene odjevnih artikala koje su platili kupci i snižene cijene, davali na ruke 40-godišnjakinji koja je novac predavala 40-godišnjaku. Na opisani su način osumnjičene osobe povrijedile dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima je zasad neutvrđena, veća od 60.000 kuna', stoji u sažetku policijske istrage.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.​

Komentiraj članak

Komentari