Konferencija za medije

USUSRET 65. DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA: Počelo je ljeto, čuvajmo Grad i stavimo pamet na festival!

Uoči otvorenja 65. Dubrovačkih ljetnih igara danas je u atriju palače Sponza na prigodnoj konferenciji za medije predstavljen bogat i raznovrstan program. Na konferenciji su govorili ravnateljica Igara, Ivana Medo Bogdanović, gradonačelnik Andro Vlahušić, zamjenik župana Davorko Obuljen, intendant Krešimir Dolenčić te rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić.

'Dubrovnik moramo čuvati. Šezdeset i pet godina Igara nije ništa prema onom vitezu Orlandu, koji svojim mačem čuva svoj mali prostor ispred Sv. Vlaha. 'Čuvajte se budućnosti', upozoravaju nas i Shakespeare i Držić više nego ikada do sada, dok se očevi zbog vlasti, besmislenih svađa, dinara, taštine, nadmudruju s djecom u Romeu i Juliji, kao i u Dundu Maroju... Sve je ovo jer trebamo čuvati ovaj Grad, pomoći mu našom tišinom i poštovanjem, poduprijeti ga ljubavlju i okupati glazbom, poezijama i riječima od kojih je i sam sagrađen' kazao je intendant Igara, Krešo Dolenčić koji je ukratko prepričao program ovogodišnjeg festivala.Premijerni dramski program otvaraju 25. srpnja Shakespearovi 'Romeo i Julija' u režiji Jagoša Markovića u ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu. Držićev 'Dundo Maroje' svoju premijeru imat će 9. kolovoza na Držićevoj poljani.

Legendarni 'Ekvinocijo' u režiji Joška Juvančića i ove godine je na programu. A na oduševljenje mnogih pred sam kraj stiže neobarokni balet 'Opasne veze' koji će u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara, Festivala Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališta biti uprizoren na Boškovićevoj poljani.

Cijeli program možete pogledati na stranicama Igara - OVDJE.

Rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, Dubravka Jusić predstavila je dvije nove aplikacije VIP DLJI sa svim informacijama o festivalu te VIP DSF guide koja koristi tehnologiju proširene stvarnosti i dubrovačkog kneza pretvara u virtualnog vodiča kroz Dubrovnik i Igre.'Razvojem posebnih, besplatnih mobilnih aplikacija unapređujemo doživljaj Igara svim posjetiteljima Dubrovnika i ljubiteljima umjetnosti' istaknula je.

Ravnateljica Igara, Ivana Medo Bogdanović zahvalila je svim partnerima, sponzorima i donatorima, ali i umjetnicima. 'Upravo zahvaljujući njima koji su svjesni teških vremena za kulturu, uspjeli smo premostiti određene financijske izazove. Nadam se kako će naša vjerna publika, naviknuta na izvrnost i kvalitetu, biti uz nas narednih 47 festivalskih dana' iznijela je svoja očekivanja Medo Bogdanović.


Redatelj 'Romea i Julije', Jagoš Marković u društvu Roberta Budaka (Romeo) i Julije (Kristina Stevović)

Komentiraj članak

Komentari