Natjecanja u Banja luci i Zagrebu

Uspješan vikend jugovih plivača: Dobri rezultati Brassarda, Šurkovića i Baletina

Jugaš Michel Brassard u subotu i nedjelju nastupio je u Banja luci na Četveroboju reprezentacija Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije, dok su kadeti Mario Šurković i Marko Baletin nastupili na mini grand prixu Žabac u Zagrebu.

Prvog dana nastupio je trci 200 slobodno u kojoj je zauzeo četvrto mjesto među mlađim juniorima isplivavši osobni rekord 1:59.67. Plivao je s godinu starijima, a od svog godišta bio je najbolji. Nastupio je i za štafetu Hrvatske 4×100 slobodno koja je bila druga.

Drugog dana plivao je u mlađe juniorskoj štafeti Hrvatske 4×100 slobodno koja je odnijela pobjedu. Također, nastupio je i u pojedinačnoj trci 400 slobodno u kojoj je zauzeo 6.mjesto uz osobni rekord.

Hrvatska je na kraju zauzela drugo mjesto, iza Slovenije, a ispred Srbije i BiH.

Kadeti Mario Šurković i Marko Baletin nastupili su u subotu i nedjelju na mini grand prixu Žabac u Zagrebu. Veliki uspjeh ostvario je Mario Šurković koji je na kraju natjecanja po zbroju bodova iz četiri discipline bio najbolji plivač natjecanja, te odnio ukupnu pobjedu 5. mini grand prixu sezone.

Prvoga dana Mario Šurković bio je zlatni u utrci 100 slobodno i brončani na 400 slobodno. Marko je nastupio u istim disciplinama, na 100 i 400 slobodno među kadetima je bio 16., ali gledajući samo njegovo godište zauzeo je peto mjesto, odnosno četvrto mjesto. Obojica su isplivali osobne rekorde i na 100 i na 400 slobodno.

Drugog dana Mario Šurković opet je pobjedio, ovog puta u trci 200 mješovito, a na 200 leđno bio je drugi. U ukupnom poretku mitinga osvojio je prvo mjesto, te zaslužio pehar i 25 mini gp bodova! Marko Baletin drugog dana nastupio je na 100 delfin i 200 mješovito i u obje trke isplivao je osobni rekord. Na delfinu je bio 11. u poretku kadeta, ali gledajući njegovo godište treći.

U subotu Jugovi početnici nastupaju na regionalnom prvenstvu u Splitu na Plivatonu.

Komentiraj članak

Komentari