PROPOVIJED

USKRŠNJA MISA Biskup Uzinić pozvao vjernike da Uskrs dočekaju otvorenog uma

Bog je uvijek onaj koji obnavlja jer je on uvijek nov, Bog je mlad, kazao je biskup Mate Uzinić u propovijedi na blagdan Uskrsa u dubrovačkoj Katedrali citirajući ulomak knjige Pape Franja 'Bog je mlad'.

Biskup Uzinić je istaknuo kako se Božja snaga obnavljanja najviše očituje za Uskrs.

- Situacija beznađa nakon Velikog petka je situacija cijelog svijeta i možemo se osobno prepoznati kad nam stvari ne idu onako kako bismo mi htjeli. Kažu da je sve više rastava, a one su posljedica tog osjećaja da je sve gotovo i da se ne može naprijed. Tu se mogu dodati mnoge društvene i crkvene situacije kao što je demografsko izumiranje i iseljavanje našeg naroda. To je posljedica depresivnog stanja ozračja koje vlada u našoj domovini zbog čega mnogi misle da ne mogu svoju budućnost ostvariti ovdje i traže izlaz i odlaze tužni. No, Evanđelje uskrsnog jutra nas polako otvara novoj perspektivi - kazao je biskup dodavši kako nije lako vjerovati u Papinu poruku.

- Teško je povjerovati da i mi s Gospodinom možemo suuskrsnuti i obnoviti se. I mi smo mladi i dobili smo mogućnost trajne promjene i iz svih onih situacija na koje nailazimo možemo uskrsnuti na jedan novi život - poručio je biskup Uzinić.

Komentiraj članak

Komentari