UPISI U TIJEKU Što sve nude 'Playschool Panda' i škola stranih jezika 'Urban Lingua'

Igraonica Panda u Dubrovniku djeluje još od 1998. godine kada se po prvi puta dubrovačkim predškolcima pružila mogućnost ranog upoznavanja sa stranim jezikom. Moto Pande je „učenje bez muke od malih nogu“ jer nema sumnje da djeca lakše i brže usvajaju strani jezik od odraslih.

Jutarnji vrtić

Jutarnji vrtić (Playschool) traje od 8:00 do 13:00 sati  i radi se o grupi od najviše 15 polaznika pod nadzorom dvije teacherice.  Dakle, djeca uživaju u vrlo prisnoj, obiteljskoj atmosferi i imamo vremena i mogućnosti  posvetiti se svakom djetetu, te kroz individualni pristup pronaći najbolji način za učenje i druženje. Budući da mala djeca bez muke usvajaju strani jezik, kroz dvadeset godina rada i iskustva razvili smo metodu „Play&Learn“, koju koristimo za što bolje usvajanje engleskog jezika. Djeci se postupno sve više obraćamo na engleskom i kroz igru se ona i nama počinju tako obraćati. Sve aktivnosti u sklopu našeg programa imaju svoju lingvističku i didaktičku vrijednost, pjesmice, igrokazi i gluma, čitanje priča, natjecanje u grupama, igre pogađanja riječi...

U svakom polugodištu imamo dva udžbenika za učenje engleskog jezika i još dodatna dva za usvajanje klasičnog predškolskog znanja – razvijanje grafomotorike i učenje slova i brojeva. Petkom imamo CreativeFriday kada organiziramo kreativnu radionicu u kojoj djecu učimo kako pomoću mašte i vlastitih ruku izraditi nešto autentično i njima vrijedno i zanimljivo. U našem „Playschoolu“ imamo i zvono, veliku ploču i neke druge elemente škole koji pomažu djeci da se pripreme za prvi razred, ali prije svega imamo provjeren program koji smo razvili kroz dvadeset godina rada i kroz koji naši polaznici razvijaju samopouzdanje, vlastitu inicijativu, socijalnu inteligenciju i osjećaj za timski rad. I naravno – uče engleski. Playa&Learn  withus – it's FUN!

Popodnevni tečajevi

Popodnevni tečajevi za djecu koja još nisu učila engleski održavaju se ove godine  utorkom i četvrtkom u dva različita termina. Prvi tjedan rujna održat ćemo  „Open house day“,  kada možete dovesti vašu djecu na privikavanje, upoznavanje i druženje, a tokom čitavog mjeseca rujna svi zainteresirani mogu dovesti dijete na besplatni ogledni sat, kako bi stekli dojam što i kako radimo, upoznali se sa teacher-icama i prostorom, te odlučili na upis.

Popodnevni tečajevi za djecu koja su već učila engleski održavat će se ove godine ponedjeljkom i srijedom u dva različita termina i počinju u srijedu 4. rujna.

Popodnevni tečajevi održavaju se dva puta tjedno po 60 minuta, organizirani su u više stupnjeva i namijenjeni su djeci od 3 do 7 godina. Osnovno gradivo sačinjavaju udžbenici  Oxford i Pearson prilagođeni njihovom uzrastu, a mi im na satu dajemo dodatne materijale. Svaki tjedan imaju „homework“,  a roditeljima jednom mjesečno elektronskom poštom šaljemo pregled gradiva tako da što bolje mogu sudjelovati u procesu učenja. U prvoj godini učenja djeca u prosjeku usvoje od 100 do 150 riječi, dok u drugoj godini učenja već razumiju i znaju reproducirati mnoge rečenice na engleskom.

Nastavak učenja engleskog u školi Urban Lingua

Tečajevi engleskog jezika za školarce održavat će se jednom tjedno po 90 minuta u više različitih termina. Nastava je organizirana u stupnjevima, koji se nužno ne poklapaju sa razredom koje dijete pohađa u školi, tako da je rujan probni mjesec u kojem djeca, roditelji i profesori zajedno moraju odlučiti koji je stupanj najprimjereniji, te se primjerice može dogoditi da dijete koje je recimo sedmi razred (a nije prije kod nas učilo strani jezik), u Urban Lingui pohađa peti stupanj. Važno je da dijete nema „rupa“ u znanju, i da gradivo nije ni prezahtjevno ni previše lako.

Na školu „Urban Lingua“ smo posebno ponosni jer je nastala isključivo na inzistiranje roditelja, koji su željeli da njihovi mališani nastave učiti engleski i kad krenu u školu, te da imaju adekvatan nastavak učenja u odnosu na predznanje stečeno u „Playschool Panda“. Naš nastavni plan i program se  samim time bitno razlikuje opsegom i težinom od školskog programa, a rezultat je da djecu rano i sa lakoćom uvodimo u pisanje i čitanje engleskog te da im kasnije u višim stupnjevima detaljno i postepeno objašnjavamo gramatiku, kako bi uistinu kvalitetno naučili engleski, tako da vrijeme, trud i novac uloženi u ovaj tečaj rezultiraju izvrsnim poznavanjem engleskog jezika, što je od posebne vrijednosti za cijeli život.

Kako bi postigli što bolje rezultate trudimo se udaljiti se od „klasičnih“ metoda učenja, u malim grupama pružiti djeci mogućnost da na zanimljiv način, druženjem s profesorima i drugim učenicima usvajaju strani jezik. Iskustvo je pokazalo da su najvažniji individualni pristup i motivacija za rad i sudjelovanje na satu, te da tada i oni manje talentirani za strani jezik mogu puno profitirati.

Nakon dvadeset godina rada i mnogih izvrsnih generacija nadamo se da smo uspjeli opravdati ukazano povjerenje i posebno smo ponosni na naše starije polaznike koji nakon upornog dugogodišnjeg rada i truda sasvim tečno govore engleski jezik, savladali su sva gramatička pravila koja se uče u srednjoj školi, čitaju knjige i pišu sastave na engleskom. I naglasak im je izvrstan. I hvala im na trudu i druženju sve ove godine!

Proslave rođendana

Rođendanskim proslavama također smo se počeli baviti na inicijativu roditelja, koji su nas molili da organiziramo zabave za djecu koja su kod nas učila engleski. Te su se proslave jako svidjele i djeci koja kod nas nisu pohađala tečajeve, tako da smo se na kraju odlučili organizirati proslave za svu djecu od 4 do 14 godina.

Rođendani su tematski: OLYMPIC, PIRATE, FAIRY, ZOO, INDIAN, ROYAL, DISCO, FROZEN, SPONGEBOB, DORA ISTRAŽUJE…i svaki ima poseban animacijski program – dva sata igre i zabave pod vodstvom iskusnih animatora. Uključene su razne grickalice  (keksi, bomboni, čips, smoki, kokice…), gazirana pića (Coca-Cola, Fanta, Cockta) te sokovi (breskva, jabuka, multivitamin, borovnica, ledeni čaj…); tanjuri i čaše, baloni i svi drugi ukrasi (ukrasi su prilagođeni temi rođendana); CD sa fotografijama, ispis jedne zajedničke fotografije u okviru za uspomenu te zajednička čestitku; disco svjetla, disco kugla,  laser,  stroboskop, aparat za maglu i aparat za mjehuriće od sapunice…Dakle, sve što garantira vrhunsku zabavu.

Uglavnom, dođite i uvjerite se da su COOL BIRTHDAYS@Panda stvarno totalno cool! Samo, rezervirajte unaprijed jer imamo vrlo malo termina zbog održavanja tečajeva engleskog jezika a jako puno interesa….

Za sve upite i informacije kontaktirajte nas na:

PLAYSCHOOL PANDA

Pupačićeva 10; Dubrovnik

M: 098819008

E: playschoolpanda@gmail.com

W: www.languagecenterdubrovnik.com

(promo)


Komentiraj članak

Komentari