ODVAVANJE POČASTI

UPALIT ĆE SE I DUBROVAČKE ROTACIJE Vatrogasci će odati počast preminulom Ivanu Galekoviću

Na poznatoj Facebook stranici 'Vatrogasci-oni su naši heroji' obajvljena je molba za sva vatrogasna društva, piše Dubrovački dnevnik.

"Pozivam sve kolegice i kolege da u utorak u 17 sati ispred svojih vatrogasnih domova, dislokacija, parkinga na jednu minutu upale rotacije i sirene na svojim vozilima i tako odaju posljednju počast našem kolegi, bratu po vatri Ivanu Galekoviću. Vatrogasac živi vječno, u srcima onih koje je spasio. Molim dijelite objavu da dođe do svih naših kolegica i kolega", stoji u objavi.

Sva vatrogasna društva na dubrovačkom području upalit će rotacije i sirene točno u 17 sati kako bi odali počast, potvrdio je to zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stijepoko Krilanović.

Naime, mladi vatrogasac Ivan Galeković (24) stradao je u kobnom požaru u Velikoj Goricii. Utvrđeno je da je požar izbio na balkonu te se proširio na pet stanova i uništio krovište.

Galeković je preminuo u bolnici u Velikoj Gorici u subotu poslijepodne, a bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice. Hitno je prevezen u bolnicu nakon što se voditelju smjene požalio da mu nije dobro. Nažalost, u bolnici je preminuo nakon što su ga liječnici pokušali nekoliko puta reanimirati

Komentiraj članak

Komentari