Počasni predsjednik Judo kluba "Dubrovnik 1966"

Umro je Andrija Habulin, osnivač juda u Dubrovniku

Danas je u Dubrovniku u osamdesetoj godini nakon kratke i teške bolesti umro istaknuti društveni i sportski judo radnik Andrija Habulin.

Andrija Habulin rođen je 28. kolovoza 1937. godine u Bedekovčini u Hrvatskom zagorju. U Dubrovnik je došao 1959. godine i gotovo svoj cjelokupni radni vijek posvetio sportu. Osnivač je judo sporta u Dubrovniku. Nosilac majstorskih pojasa u više borilačkih sportova (8. DAN judo, 5. DAN karate, 5. DAN jiu jitsu ). Trener mnogih reprezentativnih vrsta i uspješan učesnik brojnih međunarodnih natjecanja. 

U preko 50 godina rada u judo klubu "Dubrovnik 1966" odgojio je brojne generacije vrhunskih natjecatelja. Nemjerljive su zasluge Andrije Habulina u afirmaciji Dubrovnika kao jednog od najznačajnijih judo centara prepoznatljivog na judo kartama Europe i svijeta. 

Smrt ga je zatekla na funkciji počasnog Predsjednika judo kluba "Dubrovnik 1966". Za ostvarene rezultate dobitnik je brojnih društvenih i sportskih priznanja i nagrada, među kojima i nagrade za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije.

Komemorativna sjednica povodom smrti Andrije Habulina održat će se u petak u 11 sati u Kazalištu Mrin Držić, a poslijedni ispraćaj na groblju Boninovo u petak u 19 sati.

Komentiraj članak

Komentari