Došlo vrijeme

UHVAĆENI NA DJELU? Sklanjaju li Cebalo i Kusalić kompromitirajuću dokumentaciju?

Nakon objave na našem portalu kako je u Zagrebu na jučerašnjem sastanku užega kabineta Ministarstva financija donesena odluka o smjeni Pročelnika porezne ispostave u Dubrovniku, Mata Cebala, na čije mjesto dolazi Boris Šuvak iz Orebića, unutar Porezne uprave u Dubrovniku došlo je do, blago rečeno, pravoga tajfuna.

Kako tvrdi naš izvor, jutros oko 7:10 sati, iznenada su se ispred zgrade porezne uprave, na sveopće iznenađenje malobrojnih prolaznika, pojavili vidno nervozni Pročelnik Cebalo i njegova desna ruka, Antun Kusalić.

Kusalić je svoj službeni automobil marke Ford parkirao na omanjem parkingu desno od ulaza u zgradu porezne uprave, dok je Cebalo svoj službeni automobil parkirao gdje ga i inače parkira, na mjesto lijevo od ulaza u zgradu. Nakon toga, obadvojica su ušli unutar zgrade, tako da ova scena (osim preuranjenog dolaska na posao što bi se moglo protumačiti velikom odgovornošću državnih službenika spram svoga posla) i ne bi izazvala neku veću pozornost.

No, nije prošlo niti dvadesetak minuta a Kusalić je, po tvrdnjama nekoliko svjedoka koji su iz razumljivih razloga željeli ostati anonimni, iz zgrade izjurio sa povećom hrpetinom službene dokumentacije, sve žurno utrpao u svoj službeni automobil, nakon čega nestaje u nepoznatom pravcu. Pročelnik Cebalo nije otišao za njim nego se mirno ušetao u zgradu porezne uprave.

Na slici: Službeni automobil Antuna Kusalića parkiran jutros oko 7:25 sati na parkiralištu Porezne uprave (foto: Čitatelj)

Nakon dvadesetak minuta, oko 7:50 sati, Kusalić se vratio, ponovo parkirao svoj službeni automobil na mjestu gdje je bio i maloprije parkiran, te mirno ušetao u zgradu kao da tek dolazi na posao.

Da se nešto čudno događa jasno je svakome! Jer, kakva muka može natjerati dvojicu najviše rangiranih djelatnika Porezne uprave u Dubrovniku da tako rano dođu na posao, nakon čega jedan, sa povećom hrpom službenih dokumenata žurno nestaje da bi se onda opet, nakon dvadesetak minuta, vratio na posao. Posebnu sumnju ova ranojutarnja akcija pobuđuje upravo stoga jer je ranojutarnja. Naime, zbog čega bi dvojica visoko pozicioniranih djelatnika porezne uprave tako rano, sklonjeni od ušiju i očiju javnosti, iz zgrade porezne uprave iznosili poveću količinu službene dokumentacije? Ako nije u pitanju prikrivanje kojekakvih kriminalnih tragova odnosno sklanjanje kompromitirajuće dokumentacije, a mig da i nemaju baš previše vremena dobili su upravo od našega portala.

Na slici: Antun Kusalić prvi put dolazi na posao oko 7:10 sati (foto: Čitatelj)

Dani koji su pred nama očigledno će donijeti mnoge odgovore. Javnost zaslužuje i konačno bi trebala dobiti odgovore na pitanja o vrlo selektivnom pristupu kada su u pitanju određene tvrtke, posebno one sa sjedištem u Konavlima ali i najnoviji slučaj izvjesnih zlatara u Gradu, zatim slučaj Pervanovo, fingirane zastare, držanje u ladicama pojedinih „predmeta“ i do dvije godine, slučaj otpisa dijela duga nekim većim ili manjim građevinskim tvrtkama, ali i obrnuti slučajevi poput slučaja dubrovačke Stanogradnja, koja je "terorističkim činom" inspektorice Porezne uprave naprosto izbrisana s lica zemlje izmišljenim kupoprodajama i izmišljenim nalozima za obračun nepostojećeg prihoda, nepostojeće dobiti, nepostojećeg PDV-a i slično.

Na slici: Službeni automobil Mata Cebala parkiran jutros oko 7:10 sati ispred zgrade Porezne uprave (foto: Čitatelj)

Apeliramo i na savjesne djelatnike porezne uprave da u ovim "vrućim" prijelaznim vremenima dobro pripaze na svoje "predmete", jer kako sada stvari stoje, mnogi bi (ili barem dio dokumentacije) mogli "dobiti noge", što se u ovakvim situacijama redovito događa, poglavito unutar zidova dubrovačke Porezne uprave. Zaključati i ključ u špag!

Komentiraj članak

Komentari