Protuzakonita korist

UHIĆEN LAŽNI BRANITELJ Uzeo više stotina tisuća kuna na lažnoj mirovini i invalidnini, imao i dionice

Istraga je utvrdila kako je mirovina 57-godišnjaku isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine, piše net.hr

Osječko-baranjska policija osumnjičila je 57-godišnjaka da je lažnom dokumentacijom stekao status hrvatskog branitelja, mirovinu i invalidninu te tako ostvario protuzakonitu korist od nekoliko stotina tisuća kuna, piše net.hr

Lažirao dokumente o sudjelovanju u ratu

Policija je u utorak priopćila kako osumnjičenoga tereti da je od početka 2005. do kraja 2018., tijekom postupka priznavanja statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida, lažno prikazao činjenice sudjelovanja u Domovinskom ratu te okolnosti narušavanja zdravlja koje su uzrokovale invaliditet.

Tako je, kažu u policiji, nezakonito stekao pravo na mirovinu i invalidninu hrvatskog branitelja te dionice trgovačkih društava.

Spremio stotine tisuća kuna u džep

Mirovina je 57-godišnjaku isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine, čime je nezakonito stekao materijalnu dobit od nekoliko stotina tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće.

Komentiraj članak

Komentari