Suša

Ugašena većina požara u Dalmaciji, gori još na dva mjesta

Gotovo svi požari koji su jučer gorili u Dalmaciji su ugašeni ili lokalizirani. Aktivni su jedino dva požara na području Zadarske županije: na području Ostrovice i na predjelu Vukšić – Budak.

Požar otvorenog prostora na predjelu Kovča, kod brda Okit, Vodice lokaliziran je u utorak  u 22 sata. Požarom je zahvaćeno 150 ha trave i niskog raslinja. U tijeku je sanacija požarišta.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković sa suradnicima sinoć je obišao dvojicu ozlijeđenih vatrogasaca u njihovim domovima. Vatrogasci su zadobili lakše tjelesne ozljede i osjećaju se dobro.

Požar kod Kistanja – Tomasovića Stanovi ugašen je sinoć u 20.15 sati. Požarom je bilo zahvaćeno 3 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova air traktora i JVP Knin, DVD Kistanje i Dubravice s ukupno 13 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

Vatrogasno operativni centar Split zaprimio je 11. srpnja u 01:00 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Križnjaka – Trečanica, kod Planog. Površina požara je oko 12 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjeluju DIP Split, JVP Split sa sezoncima i DVD-i Kaštela, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin, Mladost, Gomilica, Žrnovnica i Podstrana s ukupno 73 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran jutros u 5.30 sati. Na požarište je upućen 1 helikopter s uređajem za gašenje radi lakšeg saniranja teže pristupačnih dijelova požarišta.  

Požar na otvorenom prostoru kod Sinja na području Bitelić – Vrdovo ugašen je 11. srpnja u 5 sati. Opožareno je oko 30 ha trave, niskog raslinja i niske borove šume. U gašenju požara sudjelovala su 3 AirTractora i 1 helikopter PP NOS OS RH s uređajem za gašenje, kao i JVP Split, DVD Sinj i djelatnici Šumarije Sinj s ukupno 20 vatrogasaca.

Požar otvorenog prostora na području Ostrovice, Lišane Ostrovičke i dalje je aktivan. Jedan dio požara proširio se na područje Šibensko-kninske županije, na predio Đevrske. Gori niska hrastova šuma i nisko raslinje na minski sumnjivom području. U gašenju sudjeluju lokalne zemaljske snage i Državna intervencijska postrojba (DIP) Zadar.

Požar otvorenog prostora na predjelu Vukšić – Budak, uz autocestu A1 i dalje je aktivan. Gori niska hrastova šuma i nisko raslinje na minski sumnjivom području. U pomoć zemaljskim snagama upućen je kanader i dva air traktora.

Komentiraj članak

Komentari