UBOJICA IZ SENJA PLATIO POGREB SVOJOJ ŽRTVI Supruzi ubijenog uplatio 14,5 tisuća kuna

I dalje traje suđenje Ivanu Tomljanoviću (57) iz Senja zbog stravičnog oružanog obračuna u senjskom diskoklubu “Konoba” u rujnu 2017. godine, kada je ubijen 38-godišnji redar Tomislav Lopac, a teško su ranjeni gosti lokala, Tin Rončević (28) i Josip Mesić (29) iz Senja. Kako piše Novi list, Tomljenoviću prijeti kazna od 50 godina zatvora zbog optužbe da je trojicu muškaraca ustrijelio iz bezobzirne osvete, jer je smatrao da su oni odgovorni za to što je u diskoklubu ismijan. Mesić ga je, prema optužbi, i udario nogom u stražnjicu kada se Tomljanović “gurao” u njihovo društvo, smješteno u separeu.

Jučer je balistički vještak Damir Tomašek, potvrdio da je ubijeni redar Lopac, kojeg je napadač pogodio sa šest metaka, sudeći po oštećenjima na njegovoj odjeći ustrijeljen “u dinamici”, tj. da je bio u pokretu ili ustrijeljeni redar ili napadač, a moguće i obojica.

Jezivi zločin dogodio se nakon što se Tomljanović u zoru vratio u diskoklub s pištoljem i revolverom, te zapucao iz dvaju oružja. Balistički vještak je još u svom prvom nalazu ustvrdio da je pucano upravo iz pištolja i revolvera što su Tomljanoviću oduzeti nakon zločina. Iz pištolja je ispaljeno najmanje pet metaka, a iz revolvera najmanje i dokazano tri, iako je u bubnju »Smith & Wessona« nađeno šest čahura. Vještak je ocijenio da je 1.566 komada metaka zaplijenjenih od Tomljanovića moguće ispaliti iz pištolja i revolvera kojim je ustrijelio trojicu, dok se ostatak do ukupno 2.235 metaka oduzetih ubojici može ispaliti iz pušaka oduzetih Tomljanoviću ili iz drugog takvog oružja. Svo streljivo može se tretirati i kao lovačko streljivo (Tomljanović za sebe kaže da je lovac, op. n.).

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari